eur:
400.63
usd:
362.52
bux:
73347.1
2024. október 2. szerda Petra
Nyitókép: Pixabay

Hétvégi időjárás: fagy, köd, majd tavaszias meleg

A Kárpát-medence fölött átvonuló hidegfrontot követően szombatra köztes magasnyomás épül ki.

Szombaton gomolyfelhők képződnek, fátyolfelhők sodródnak fölénk, a rétegfelhőzet keleten pedig szakadozottá válik, csapadék nem várható. Az északnyugati szél pénteken a Dunántúlon több helyen megerősödik, Sopron környékén viharos széllökések is lehetnek. Mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 6 és 12 fok között valószínű.

Vasárnap reggelre több helyen köd, illetve rétegfelhőzet is képződhet, amely napközben feloszlik, gomolyosodik, miközben vastagodó fátyolfelhőzet szűri a napsütést. Csapadék nem lesz. A déli szél többfelé megélénkül, elsősorban a Dunántúl északi felén helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 15 fok között valószínű, északkeleten lesz a hidegebb.

Hétfőn fátyol- és gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Csapadék nem várható. A délnyugati, déli szél megélénkül, elsősorban a Dunántúl déli felén meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 18 fok között valószínű, északkeleten, északon lesz a hidegebb.

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: Irán maga lépett akcióba, és ez az eszkaláció irányába mutat

Izrael nem számított az iráni csapásra, Teherán viszont nem akart nagyobb támadást indítani – értékelte az újabb közel-keleti konfliktust Kis-Benedek József. A biztonságpolitikai szakértő beszélt arról is, hogy Irán a Nyugat által eddig nem ismert rakétákkal támadott, amelyek nagyon gyorsan elérték Izrael területét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
Itt a 400-as euró: másfél éves mélypontra ütötték a forintot

Itt a 400-as euró: másfél éves mélypontra ütötték a forintot

Jelentős romlás van a nemzetközi hangulatban, a Fed jelzései után a geopolitikai fejlemények is megmozgatták a devizapiacot. A rossz hangulatban a tőzsdék esnek, és a környezet most nem kedvez a forintnak sem. De ezen túlmenően egyedi magyar okok és több technikai tényező is hozzájárult ahhoz, hogy a forint euróval szembeni árfolyama ma másfél éves mélypontra esett, és átvitte a 400-as szintet. A forint árfolyamának alakulása fontos témája lesz a Portfolio makrogazdasági konferenciájának, amelyre itt tudsz jelentkezni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 2. 04:50
×
×
×
×