eur:
400.09
usd:
362.14
bux:
73059.71
2024. október 3. csütörtök Helga
Ónos eső utáni jég egy személygépkocsi szélvédőjén Budapesten 2017. január 31-én. Ónos eső veszélye miatt másodfokú (narancssárga) figyelmeztetést adtak ki Budapestre és Pest megyére, valamint Bács-Kiskun, Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Baranya és Veszprém megye területére. Békés, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas és Zala megyében elsőfokú a figyelmeztetés ónos eső veszélye miatt.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Ónos esővel indul a hét, és ez még nem minden - térképen a riasztások

Az ország nagy részén újra ónos esőre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kiemelten az Alföld középső és délkeleti, keleti részén a hétfő reggeli órákban néhány milliméter ónos eső hullhat. A hőmérséklet napközben a legtöbb helyen fagypont fölé emelkedik, és délutánra az éjszaka érkezett, napközben gyengülő csapadékzóna is fokozatosan kelet felé szorul vissza.

A vasárnap éjjeli, hétfőre érvényes figyelmeztető előrejelzések:

Továbbra is több helyen korlátozott látási viszonyokra lehet számítani. Eleinte főként a Dunántúlon helyenként sűrű, zúzmarás köd is előfordul, ónos szitálással, és hétfő estétől ismét nagyobb területen valószínű ködképződés.

Ezen a héten egyébként melegedni fog az idő, a hétvégén helyenként 10 foknál is melegebb lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
A közel-keleti feszültséget emésztették a piacok

A közel-keleti feszültséget emésztették a piacok

Elsősorban a tegnap esti közel-keleti eszkaláció nyomhatja rá a bélyegét a mai kereskedési hangulatra: Irán este rakétatámadást indított Izrael ellen, utóbbi pedig ma reggel újabb csapást mért Libanonra. A fejlemények tovább élezik a geopolitikai helyzetet a térségben, aminek hatására emelkedik az olaj ára, a tengerentúli tőzsdéken pedig nagy esést láttunk tegnap. Az európai piacokon vegyes mozgásokat láthattunk, és a délutáni amerikai munkaerőpiaci adat sem változtatott érdemben a hangulaton. Szektorszinten jól teljesítenek az olajipari és a védelmi cégek, míg a légitársaságok esnek. Amerikában óvatos emelkedést hozott a szerdai nap, érdemes azonban kiemelni a Teslát, melynek árfolyama közel 4 százalékos mínuszban zárt, miután a vállalat a vártnál kevesebb autót értékesített a harmadik negyedévben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×