Hatalmas érdeklődés fogadta Magyarország standját és az ott kiállított minőségi termékeket a Slow Food mozgalom gasztronómiai örökség megőrzésének szentelt nemzetközi fesztiválján Torinóban. A rendezvényt a hétfői zárónapig az becslések szerint mintegy másfél millióan keresik fel.
A nemzetközi ízfesztiválon számtalan olasz és külföldi kiállító jelent meg,
a legtöbben azonban az első alkalommal saját pavilont állító Magyarország asztalainál álltak sorba kóstolóra, hogy megízleljék Eger, a Mátra és Szekszárd ételeit, italait.
A pavilon a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Slow Living Hungary egyesület támogatásával valósult meg. Az egyesületet vezető Szekeres Diána mérföldkőnek nevezte, hogy Magyarország mostantól saját kiállítótérrel van jelen az ökotudatos és fenntartható gasztrokultúra legnagyobb európai és nemzetközi találkozóján.
A minden második évben megrendezett Slow Food fesztivál az idén az Étel a változásért címet kapta. A rendezvényen idén 140 ország ötezer képviselője vett részt, s a 800-nál is több kiállító között voltak termelők, családi gazdálkodók, táplálkozásszakértők, szakácsok, borászok, vendéglátásban dolgozók, az élelmiszer- és gasztropiac résztvevői.