eur:
396.51
usd:
354.08
bux:
74785.78
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Szokatlan barátság tigrisek és majmok között - képekkel

Elválaszthatatlanná vált a két szumátrai tigriskölyök és a két kis orángután az egyik indonéziai állatkertben. Az apróságokat a közös tragédia köti össze: az anyjuk mind a négyüket elutasította a születésük után.

Együtt cseperedik az indonéz állatkertben a négy apróság. Bár ez teljesen természetellenesnek tűnhet, az apró ragadozók és a kismajmok minden percüket együtt töltik, mióta megszülettek.

"A barátságuk teljes mértékben szokatlan, ez a két állatfaj a vadonban soha nem férne meg békében egymással. De mint az embergyerekek, egyelőre ők is csak játszani akarnak egymással, a tigriskölykök nem a prédát látják a kis orángutánokban" - magyarázta gondozójuk, Sri Suwarni.

Azt azonban ő is tudja, hogy ez a szokatlan barátság nem tarthat örökké. A tigriskölyköket három hónapos koruktól kezdik el hússal etetni, és akkortól felébred majd bennük a vadállat, s el kell majd választani őket a kis orángutánoktól.

Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×