eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Rövid, de hatásos büntetéssel nevelnek

Minden tizedik tinédzsert kitiltják hosszabb-rövidebb időre az iskolából a rossz magaviselete miatt Nagy-Britanniában. A kezelhetetlen gyerekek száma négy százalékkal nőtt egy év alatt.

A brit középiskolások tíz százalékát távolítják el egy időre magaviseleti okok miatt, és 343840 tizenévest zavartak legalább egy napra haza a pedagógusok büntetésből, mert nem tudtak mit kezdeni velük - derült ki az iskolaév végén kiadott statisztikákból.

A kizártak száma az idei tanévben négy százalékkal volt magasabb a tavalyihoz képest az oktatási minisztérium statisztikái szerint.

A helyzet romlása komolyan aggasztja a kormányzatot, mivel egyértelmű kapcsolat fedezhető fel az iskolai kizárások és a fiatalkorú bűnözés között.

Az elmúlt iskolaévben 62670 diákot zártak ki amiatt, mert fizikailag bántalmazták a társaikat, 8240-et pedig azért, mert felnőtteket - elsősorban a tanáraikat - támadták meg.

2620 esetben "szexuálisan helytelen cselekmény" miatt zártak ki egy időre diákot a brit középiskolákból.

A legsúlyosabb büntetés a végleges kizárás. Erre 9170 gyereket ítéltek tavaly; ez három százalékkal kevesebb egy évvel korábbihoz képest.

"A kizártak számának növekedése azt jelzi, hogy az iskolák keményebben lépnek fel a rendbontókkal szemben. A rövid, de hatásos büntetéssel csírájában próbálják elfojtani a bajt" - vélekedett Jim Knight oktatási miniszter.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Pusztító katasztrófa zajlik az orrunk előtt, mégis sokan kételkednek benne

Pusztító katasztrófa zajlik az orrunk előtt, mégis sokan kételkednek benne

Idén nyáron 15 ország abszolút melegrekordja dőlt meg világszerte és nagy esély van arra, hogy 2024 lesz a legmelegebb év, túlszárnyalva az eddigi rekorder 2023-as évet. Ezen adatok tudatában, érzékelve a Magyarországot is sújtó nyári hőhullámokat, meglepőnek tűnhet, hogy vannak még olyanok, akik kételkednek a globális felmelegedésben. Pedig a kutatások szerint a tudósok 97%-a egyetért abban, az emberiség károsanyag-kibocsátása felelős a klímaváltozásért, tehát nem egy természetes folyamat zajlik jelenleg a bolygón. Ugyan a nyár csak most ért véget, ezért azt még nem látjuk, hogy a hőhullámok hogyan hatottak az emberek klímaváltozással kapcsolatos vélekedéseire, megnéztük a lehető legfrissebb kutatásokat, hogy vajon mennyire lehet jellemző még a klímaszkepticizmus és mivel győzhetőek meg leginkább az emberek a jelenleg zajló pusztító folyamat komolyságáról.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×