eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Meghalt a koraszülött, mert fordítva nézték a röntgent az orvosok

Az orvosok sorozatos baklövései miatt halt meg egy kisbaba Nagy-Britanniában. A gyerek szülei peren kívül megegyeztek a kórházzal a tízezer fontos (3,7 millió forintos) kártérítésben.

Clark Jackson hat hónapra született az egyik manchasteri kórházban; az újszülött mindössze 907 grammal jött a világra.

Katrina Jackson azzal vádolja az orvosokat, hogy 17 órás vajúdása alatt nem ellenőrizték sem az ő, sem a magzat állapotát, és hagyták, hogy egyedül szülje meg a kisfiát.

"Hiába kiabáltam a szülésznőért, nem jött sem ő, sem más, pedig tudták, hogy koraszülésem lesz" - állítja az asszony, aki akkor már öt hete feküdt a kórházban veszélyeztetett terhességével.

Édesanyja szerint Clark normálisan lélegzett és rúgkapált a születése után, de az állapota gyorsan romlani kezdett - az asszony állítása szerint azért, mert a kicsi nem kapott megfelelő gondozást a kórházban; nem volt ugyanis előkészítve a számára az inkubátor. "Csak hat perccel később kegyeskedett megjelenni az újjáélesztő csapat" - tette hozzá.

Az orvosok légmellet állapították meg Clarknál. "Fordítva nézték a röntgenfelvételt, így a gyerek jó tüdejét műtötték meg" - közölte az asszony, aki szerint második röntgent nem is készítettek. A kicsi 11 órával később meghalt.

A kórház elismerte, hogy a tüdőműtétnél hibáztak, de a többi vádat tagadják. Szerintük Clark olyan súlyos állapotban volt, hogy semmiképpen nem élt volna néhány óránál tovább.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Pusztító katasztrófa zajlik az orrunk előtt, mégis sokan kételkednek benne

Pusztító katasztrófa zajlik az orrunk előtt, mégis sokan kételkednek benne

Idén nyáron 15 ország abszolút melegrekordja dőlt meg világszerte és nagy esély van arra, hogy 2024 lesz a legmelegebb év, túlszárnyalva az eddigi rekorder 2023-as évet. Ezen adatok tudatában, érzékelve a Magyarországot is sújtó nyári hőhullámokat, meglepőnek tűnhet, hogy vannak még olyanok, akik kételkednek a globális felmelegedésben. Pedig a kutatások szerint a tudósok 97%-a egyetért abban, az emberiség károsanyag-kibocsátása felelős a klímaváltozásért, tehát nem egy természetes folyamat zajlik jelenleg a bolygón. Ugyan a nyár csak most ért véget, ezért azt még nem látjuk, hogy a hőhullámok hogyan hatottak az emberek klímaváltozással kapcsolatos vélekedéseire, megnéztük a lehető legfrissebb kutatásokat, hogy vajon mennyire lehet jellemző még a klímaszkepticizmus és mivel győzhetőek meg leginkább az emberek a jelenleg zajló pusztító folyamat komolyságáról.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×