eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Császármetszéssel akart bekerülni a rekordok könyvébe

A rendőrség keresi azt a 15 éves fiút, aki császármetszéssel segített világra egy kisbabát, hogy bekerüljön a Guinness Rekordok Könyvébe. Az operációt a szülei magánklinikáján hajtotta végre.

Megszökött a letartóztatás elől a 15 éves Dilipan Radzs, a szüleit azonban őrizetbe vették Tamil Nadu államban. Mindketten orvosok, és jelen voltak a "csúcskísérleténél", még videó felvételt is készítettek róla.

A szülőket csalással, rekordhamisítással, emberi élet veszélyeztetésével, bizonyíték rejtegetésével és bűnrészességgel vádolják. Ha elítélik őket, akár hét éves börtönbüntetést is kaphatnak.

A botrányt az indiai orvosok szövetségének Tamil Nadu-i szekciója robbantotta ki. Õk jelentették a rendőrségen, hogy az apa büszkén mutatta be a fia által végzett műtétről készített videót.

A felvételen az apa altatta a pácienst, mielőtt a fiú elkezdte volna a császármetszést. Murugeszan doktor azzal magyarázta tettét, hogy szerette volna látni a fia nevét a Guinness Rekordok könyvében, mint a világ legfiatalabb, császármetszést végző "orvosát".

Dilipannak azonban semmiképpen nem sikerült volna bekerülnie a rekordok könyvébe, a kiadó ugyanis nem fogadja el az ilyen jellegű rekordokat, mert nem akarja bátorítani a kuruzslást - figyelmeztetett a Guinness szóvivője, Amarilis Espinoza.

A jelentésből az nem derült ki, hogy a baba és édesanyja egészségesen túlélte-e a rekordkísérletet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Pusztító katasztrófa zajlik az orrunk előtt, mégis sokan kételkednek benne

Pusztító katasztrófa zajlik az orrunk előtt, mégis sokan kételkednek benne

Idén nyáron 15 ország abszolút melegrekordja dőlt meg világszerte és nagy esély van arra, hogy 2024 lesz a legmelegebb év, túlszárnyalva az eddigi rekorder 2023-as évet. Ezen adatok tudatában, érzékelve a Magyarországot is sújtó nyári hőhullámokat, meglepőnek tűnhet, hogy vannak még olyanok, akik kételkednek a globális felmelegedésben. Pedig a kutatások szerint a tudósok 97%-a egyetért abban, az emberiség károsanyag-kibocsátása felelős a klímaváltozásért, tehát nem egy természetes folyamat zajlik jelenleg a bolygón. Ugyan a nyár csak most ért véget, ezért azt még nem látjuk, hogy a hőhullámok hogyan hatottak az emberek klímaváltozással kapcsolatos vélekedéseire, megnéztük a lehető legfrissebb kutatásokat, hogy vajon mennyire lehet jellemző még a klímaszkepticizmus és mivel győzhetőek meg leginkább az emberek a jelenleg zajló pusztító folyamat komolyságáról.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×