eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

A németek kitiltották Tom Cruise-t

Nem engedélyezi a német védelmi minisztérium, hogy az ország katonai létesítményében forgassák a Hitler elleni merényletkísérletről szóló filmet. Az ok: a film főszereplője, Tom Cruise tagja a Szcientológiai Egyháznak.

A német kormány nem ismeri el a Szcientológiai Egyházat, amely Berlin szerint a pénzszerzést álcázza csupán vallási köntösben. Tom Cruise, aki főszereplője és producere is a készülő filmnek, az egyház prominens tagja.

A film másik producere, a United Artists Entertainement ügyvezető igazgatója, Paula Wagner felháborodva fogadta a német tárca döntését. "Tom Cruise személyes hitének semmi köze a film cselekményéhez, témájához és tartalmához" - jelentette ki.

Az amerikai színész alakítja Claus Schenk von Stauffenberg ezredest, a sikertelen merényletkísérlet végrehajtóját. Az összeesküvők 1944 júliusában úgy akarták megölni a Führert, hogy bombát helyeztek el az asztal alatt a főhadiszállásán.

"A filmet nem forgathatják német katonai létesítményben, ha Stauffenberg gróf szerepét Tom Cruise, a szcientológiai kultusz ismert tagja alakítja. A Bundeswehr számára különlegesen fontos, hogy komoly és autentikus képet kapjanak a nézők az 1944. július 20-i eseményekről és személyesen Stauffenbergerről" - jelentette be a védelmi minisztérium szóvivője.

Harald Kammerbauer hozzátette: egyelőre nem is kaptak hivatalos kérést a forgatásra. A legérdekesebb helyszín nyilvánvalóan a Bendlerblock emlékhely lenne, amely ma része a védelmi minisztérium komplexumának. Itt tervezték meg a merényletet, és itt végeztek ki többet az összeesküvés résztvevői közül.

A filmet a tervek szerint 2008-ban mutatják be. Rendezője Bryan Singer, a másik főszerepet Kenneth Branagh játssza. A címe "Valkűr" - utalásképpen arra, hogy Valkűr műveletnek nevezték a merényletet az összeesküvők.

Hanganyag: Szvetnik Endre

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egyre fiatalabb gyerekek hívják a Kék Vonalat, növekszik az öngyilkossági késztetések száma

Egyre fiatalabb gyerekek hívják a Kék Vonalat, növekszik az öngyilkossági késztetések száma

Szeptember 10-én volt az öngyilkosság-megelőzés világnapja. A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány lelkisegély-szolgálatást az elmúlt egy évben mintegy harmincezer esetben keresték meg beszélgetésre, megértésre vágyó gyerekek és fiatalok. Több mint kétezer megkeresésben jelent meg az öngyilkossági gondolat, ezerötszáz esetben pedig önsértés miatt kértek segítséget a fiatalok.

Hóviharok szeptemberben: itt vannak a legvadabb videók

Boris meglehetősen télies havazást dobott az Alpok keleti területein már pénteken, ám a "móka" folytatódik majd a hétvégén is. A megosztókra feltöltött videók drámai képet mutatnak arról, milyen is az, amikor a nyárból egyik napról a másikra bezuhanunk a télbe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×