eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta
Brad Pitt amerikai színész, producer a Blonde című életrajzi dráma bemutatóján a 79. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon 2022. szeptember 8-án. A Marilyn Monroe néhai amerikai filmsztárról készült alkotás szerepel a filmes seregszemle versenyprogramjában.
Nyitókép: Claudio Onorati

Százmilliókat csaltak ki a magukat Brad Pittnek kiadó online bűnözők

A spanyol rendőrök letartóztattak öt online bűnözőt, akik 325 ezer eurót (bő 128 millió forintot) csaltak ki két nőtől. Elhitették velük, hogy Brad Pittel csetelnek.

A csalók egy Pitt-rajongói oldalon vették fel a kapcsolatot az áldozatokkal, és addig puhították őket, amíg a két nő már abban a hiszemben volt, hogy romantikus kapcsolatot ápolnak a hollywoodi sztárral. Ehhez tanulmányozták a közösségi aktivitásukat, és felmérték a pszichológiai sebezhetőségeiket, mint a szeretethiány és a depresszió - írja a Telex a The Guardian cikke nyomán. .

Bevétel úgy lett ebből az egészből, hogy a nők bizalmát elnyert „Brad Pitt” mindeközben rávette őket arra: nem létező projektekbe fektessenek be nagyobb összegeket. Az egyik, andalúziai nőt összesen 175 ezer euróval rövidítették meg, a baszk sorstársát pedig 150 ezerrel.

A rendőrség Andalúziában ütött rajta a bandán, mind az ötük otthonában házkutatást tartottak, ahol mobilokat, bankkártyákat és számítógépeket foglaltak le, illetve egy naplót, amelyben a csalók összeírták azokat a kifejezéseket, amelyeket az áldozatok megvezetéséhez használtak. Az elcsalt pénznek végül csak alig több mint negyedét, 85 ezer eurót sikerült visszaszerezniük.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×