eur:
393.69
usd:
360.39
bux:
71810.78
2024. augusztus 13. kedd Ipoly
Nyitókép: 123rf.com

Igazinak tűnő adatokkal húzták le az érdeklődőket - így működött a csalás

Itt a jegy, a személyi és a bankszámlaszám - vagy mégsem?

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói 2024. augusztus 6-án őrizetbe vettek két férfit, akik a megalapozott gyanú szerint különböző rendezvényekre szóló kamujegyekkel verték át áldozataikat.

A két férfi egy közösségimédia-csoportban álnéven hirdetett meg a Forma–1 Magyar Nagydíjra szóló két bérletet és egy VIP-parkolójegyet.

Más nevére regisztrált bankszámlaszámot adtak meg, az ahhoz tartozó személyi igazolványról képet küldtek a sértettnek, aki cserébe saját igazolványát fotózta be a csalóknak.

A vevő 150 ezer forintot utalt át az elkövetők számlájára, akik az ügyletet követően elérhetetlenné váltak.

A kicsalt személyes adatokat arra használták, hogy másokat is átverjenek, a Forma–1 mogyoródi futamára, illetve a debreceni Campus Fesztiválra szóló fiktív jegyeket adtak el, alkalmanként több tízezer forintért.

A II. kerületi nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőket, két Heves vármegyei férfit. A 28 éves F. Rajmondot augusztus 6-án, a 30 éves G. Mátét augusztus 9-én hallgatták ki üzletszerűen elkövetett csalás bűntett, csalás vétség és közokirat-hamisítás megalapozott gyanújával - olvasható a rendőrség honlapján.

A gyanúsítottakkal szemben az ország számos rendőrkapitányságán folyt, illetve folyik büntetőeljárás, a hasonló ügyeket a BRFK II. Kerületi Rendőrkapitányságán egyesítik. Mindkét férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat, amit a bíróság azóta elrendelt.

Címlapról ajánljuk
Dagad az olimpiai tornabotrány, az amerikaiak nem nyugszanak bele az ítéletbe

Dagad az olimpiai tornabotrány, az amerikaiak nem nyugszanak bele az ítéletbe

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) szerint a szabályok nem teszik lehetővé, hogy újravizsgálják a párizsi olimpián a női tornászok talajdöntőjében történteket, még akkor sem, ha meggyőző új bizonyítékok állnak rendelkezésre, így Jordan Chiles nem kapja vissza az ötkarikás bronzérmét.

Kritikus orvos- és gondozóhiánnyal küzd Szlovákia

Egyre kevesebb Szlovákiában a szakképzett szociális gondozó, az idősotthonok többségében válságintézkedések bevezetésére kényszerülnek. A helyzet az orvosok számát illetően sem jobb, egyre kevesebb szakképzett orvos praktizál Szlovákiában. Az egészségügyi minisztérium vissza nem térítendő anyagi hozzájárulással akar segíteni a kritikussá vált helyzeten.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.13. kedd, 18:00
Fábián László
a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára
Nem sikerül stabilizálni a kurszki frontot, egyre mélyebb az ukrán betörés - Híreink a háborúról kedden

Nem sikerül stabilizálni a kurszki frontot, egyre mélyebb az ukrán betörés - Híreink a háborúról kedden

A hét elején ismét lendületre kapott az ukrán hadsereg kurszki offenzívája: az orosz ellentámadás nem tudta stabilizálni a helyzetet. Harcokat jelentettek Giri, Balsoja Szoldackoje és Kromszkije Buki térségéből is, orosz források szerint Ukrajna 28 települést foglalt eddig el. Közben arról is jöttek hírek, hogy az offenzíva elején elfoglalt települések védelmét elkezdte megerősíteni az ukrán haderő, ami azt jelentheti, hogy hosszútávú megszállásra rendezkednek be Kurszk megyében. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×