eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin
Nyitókép: Forrás: Pixabay

Élvezte utasai sikítását a száguldozó és a forgalommal szemben haladó sofőr, tragédia lett a vége

Ijesztgette az utasait, szórakoztatta, hogy félnek a kocsiban.

Halált okozó közúti veszélyeztetés bűntette és ittas járművezetés vétsége miatt jogerősen öt és fél év börtönbüntetésre ítélt a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla egy férfit, aki halálos balesetet okozott Győrújfaluban - tudatta a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

Az ítélet szerint a vádlott 2019. július 7-én reggel Győrújfalu belterületén úgy vezette személyautóját, hogy előtte alkoholt és kábítószert is fogyasztott. Utasait ijesztgetve a megengedett sebesség csaknem duplájával haladt, és többször áttért a szembejövő forgalmi sávba.

Az autóban ülő lányok megijedtek, sikítottak, a vádlott és egyik utasa pedig nevetett rajtuk. Az autóban senki sem használt biztonsági övet. A vádlott egy lassítószigetet balról került ki, majd hirtelen jobbra kormányozta az autót, amely megcsúszott, egy jelzőtáblának, majd egy fának ütközött.

Az egyik utas olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt, egy 20 éves lány és a vádlott sérülései maradandó fogyatékosságot eredményeztek. A másik fiatal lány 8 napon belül, az ötödik utas pedig 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az első fokon eljáró Győri Törvényszék honlapja szerint a bíróság 2023 decemberében hét év börtönbüntetésre ítélte a férfit.

Címlapról ajánljuk
Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

A dohánytermékek közül a füstmentesek károsítják leginkább a fogimplantátumot – derül ki a Semmelweis Egyetem tanulmányából. Az intézmény Fogpótlástani Klinikájának docense az InfoRádióban elmondta: a dohánytermékek olyan káros anyagokat tartalmaznak, melyek a lágyszöveteknek és az alattuk lévő csontszövetnek is árthatnak, extrém esetben pedig a fogimplantátum elvesztéséhez is vezethet a dohányzás.

Marco Rossi vállalja a felelősséget a vereségért - "Hiába hívtam ki több játékost is az oldalvonalhoz"

Marco Rossi szövetségi kapitány magára vállalta a magyar labdarúgó-válogatott svájci csapattól elszenvedett 3-1-es vereségének felelősségét az Európa-bajnokság szombati napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×