eur:
394.53
usd:
365.48
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Caucasian angry and aggressive man threatening with fist.
Nyitókép: Andranik Hakobyan/Getty Images

Ahogy érték, támadták és fenyegették az intézkedő rendőröket, a lavór is előkerült – videó

A születésnapját ünneplő férfi élettársa azt mondta a rendőröknek: ha nem lenne ott a gyermeke, akkor „feldarabolná és megszurkálná” őket. Az egyik egyenruhást lefejelték, egy másikat pedig leöntöttek egy lavór vízzel.

Augusztus közepén csendháborítás miatti bejelentésre jelentek meg egy családi háznál a helyi rendőrök egy szabolcsi településen, azonban a család nem tett eleget a hatósági felszólításnak, folytatta a lármázást. Az újabb hangoskodásról szóló bejelentésre már megerősítő erővel érkezett a helyszínre a rendőrség – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

Kiderült, hogy a hangoskodók az egyik férfi családtag születésnapját ünnepelték. A férfi kiment a ház elé, amikor újra megjelentek a rendőrök, majd ökölbe szorított kézzel fenyegetőzni kezdett és sértegette őket, egyiküket testközelből akarta megakadályozni abban, hogy intézkedni tudjon a szabálysértés miatt. Közben a férfi bátyja is bekapcsolódott a trágárkodó szidalmazásba, majd egy járőrt nagy erővel meglökött, aki ennek következtében elvesztette az egyensúlyát.

A közlemény szerint a család több tagja is ittas állapotban volt és többszöri felszólításra sem hagyták abba az agresszív magatartást. A születésnapját ünneplő férfi élettársa közölte a rendőrökkel:

ha nem lenne ott a gyermeke, akkor „feldarabolná és megszurkálná” őket, míg az idősebb férfi a vele szemben intézkedő rendőrt megrántotta és mellkason lökte, egy másik rendőrt pedig lefejelt.

A fiatalabb férfi élettársa azért, hogy megakadályozza párja megbilincselését, egy lavór vízzel leöntötte az egyik rendőrt, majd a bilincselés közben megragadta a kezét, és azt kiabálta, hogy nem vihetik el a férfit.

Nem sokkal később újabb rendőri erők mellett egy mentőegység is a helyszínre érkezett. Ekkor az említett férfiak lánytestvére – kezében egy gyermekkel – az egyik rendőr irányába futott és megpróbálta őt arcon ütni, aki azonban sikeresen kitért a támadás elől. Az elkövetők azóta kényszerintézkedés alatt állnak.

Hivatalos személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt indult nyomozás az ügyben és vádat emeltek két férfi, valamint két nő ellen. A nyomozó ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje börtönbüntetésre és közügyektől való eltiltásra az elkövetőket.

Címlapról ajánljuk
Kemény Dénes Marco Rossiról: érthető, miért került mélyre, most újra kell gombolni a kabátot

Kemény Dénes Marco Rossiról: érthető, miért került mélyre, most újra kell gombolni a kabátot

Az utóbbi évek nagy sikereinek hatására megnőttek a szurkolói elvárások a magyar labdarúgó-válogatottal szemben, Svájc ellen azonban szembejött a fájdalmas valóság – mondta az InfoRádióban a magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya. Kemény Dénes szerint a helyén kell kezelni a magyar csapat Eb-szereplését, Marco Rossit pedig képesnek tartja arra, hogy újra nagy eredményeket érjen el.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan a tűzszüneti felvetésnek

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×