eur:
394.76
usd:
368.42
bux:
72094.79
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Varga Judit igazságügyi miniszter beszél éves meghallgatásán az Országgyűlés európai ügyek bizottságának ülésén az Országház Nagy Imre-termében 2021. október 25-én. Mellette Völner Pál parlamenti államtitkár.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Meghallgattatná Varga Juditot Völner Pál ügyvédje a korrupciós ügyben

Másfél hete erre indítványt is tett.

Varga Judit igazságügyi miniszter tanúkénti kihallgatását kezdeményezte Völner Pál volt államtitkár ügyvédje – értesült a 24.hu. Papp Gábor a lapnak megerősítette, hogy másfél hete indítványozta a miniszter kihallgatását, amire azért van szükség, mert a korrupcióval meggyanúsított védence olyan kérdéseket kapott az ügyészségtől, amikre szerinte kizárólag Varga tudna válaszolni. Egyben – tette hozzá – igazolni tudná Völner Pál írásban tett vallomásának állításait.

Az ügyvéd elmondása szerint például az Igazságügyi Minisztériumban, illetve a tárca alá tartozó intézményekben történt kinevezésekről és leváltásokról van szó. Papp Gábor megkerülhetetlennek tartja az újabb Orbán-kormányban is posztján maradó miniszter meghallgatását, amelyen a büntetőeljárásról szóló törvény szerint ő is jelen lehet mint Völner ügyvédje.

Választ még nem kapott az indítványra az ügyészségtől.

A lap emlékeztet, hogy a kormány és a miniszter eddig mindig azt mondta, hogy a 83 milliós kenőpénz átvételével gyanúsított egykori miniszterhelyettesre és a nyomozóhatóságokra tartozik az ügy. Varga Judit a felelősségével kapcsolatban annyit mondott, hogy a büntetőeljárással kapcsolatban az ügyészség az illetékes.

A vád szerint Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke jogtalan előnyként rendszeresen készpénzt adott az államtitkárnak azért, hogy Völner a végrehajtásról szóló törvényben meghatározott törvényes jogait a kar elnöke érdekeinek megfelelően gyakorolja úgy, hogy államtitkárként és miniszterhelyettesként pozícióját és tekintélyét az minisztériumban dolgozó hivatalos személyeknél felhasználja.

Schadl György az ősz óta letartóztatásban van, Völner Pál szabadlábon védekezhet.

Címlapról ajánljuk
Szabados Gábor az Arénában: túl magasra tette magának a lécet a futballválogatott

Szabados Gábor az Arénában: túl magasra tette magának a lécet a futballválogatott

A csoportkör után kiesett az Európa-bajnokságról a magyar labdarúgó-válogatott, ennek ellenére meg tudta erősíteni az elmúlt években kivívott pozícióját – mondta Szabados Gábor. A sportközgazdász az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a túl magas elvárásokról, a topklubokban szereplő játékosok hiányáról, Marco Rossi jövőjéről és Szoboszlai Dominik értékéről is.

Meddig lehetnek még kint az utcákon a választási plakátok? – a szakértő válaszol

A kampány ideje alatt nemcsak plakátokat, hanem rengeteg tapétát, matricát is kitettek az aktivisták, amelyeknek az eltávolítása nem egyszerű feladat, de ha nem történik meg, bírság is járhat érte – mondta az InfoRádióban a Jegyzők Országos Szövetségének elnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×