eur:
392.63
usd:
362.59
bux:
72132.83
2024. július 8. hétfő Ellák
Nyitókép: Pixabay

Elítélték a tiszakécskei baltás gyilkost

Jogerősen 20 év fegyházbüntetésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a nőt, aki két évvel ezelőtt egy baltával agyonverte a saját nagymamáját.

A táblabíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és kifosztás bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 37 éves vádlottat.

A nő 2017. november 9-én este azért érkezett 81 éves sarkadkeresztúri nagymamájához, hogy pénzt kérjen tőle. Az idős asszony azonban ezt megtagadta, és vitatkozni kezdtek. A veszekedés másnap reggel is folytatódott, és odáig fajult, hogy a vádlott egy baltával kétszer lesújtott a sértett fejére. A megtámadott összeesett és hörögni kezdett.

A vádlott később még legalább ötször lesújtott az idős asszonyra, aki meghalt.

A vádlott levette a sértettről arany ékszereit, majd a holttestet egy kukába rejtette, és kivitte az ingatlan melléképületéhez. Később igyekezett a nyomokat eltüntetni, újabb arany ékszereket és egy laptopot vett magához, majd megpróbálta elhagyni a házat, de megérkezett az egyik szomszéd, akit az áldozat egy másik unokája hívott fel, mert nem érte el az idős asszonyt. A szomszéd, majd a helyszínre érkező rokonok kérdőre vonták a vádlottat, majd rendőrt hívtak, akik megtalálták az elrejtett holttestet. Döntésével a táblabíróság helybenhagyta a Gyulai Törvényszék első fokon hozott ítéletét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×