eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

A rendőrök nem engedtek felszállni egy gépet a Liszt Ferenc repülőtéren

A kifutópályáról hívtak vissza egy repülőgépet Ferihegyen.

Visszafordították a Wizz Air Budapestről Alicantéba induló járatát hétfőn este a ferihegyi repülőtéren, ugyanis a fedélzeten lévő utasok közül valaki ellopta a földi kiszolgáló személyzet egyik alkalmazottjának a mobiltelefonját - tudta meg a 24.hu.

A lap egyik neve elhallgatását kérő olvasója is ezzel a géppel utazott Spanyolországba. Mint elmondta, eredetileg 19 óra 5 perckor szállt volna fel a gép, és a beszállásig minden rendben is zajlott.

A repülő kikanyarodott a kifutópályára, majd hosszas várakozás után a hangosbemondóban magyarul és angolul közölték, hogy operációs probléma történt, és a gépet visszahívták a repülőtérre.

Sokan azt hitték, hogy a repülő meghibásodott. Nagy volt a hangzavar, mert sok spanyol ült a járaton, akiknek fordítani kellett.

Én mindhárom nyelvet beszélem, innen tudom, hogy ők is megijedtek – mesélte az olvasó.

A reptéren már rendőrautók fogadták a gépet. Mikor odaértek, egy egyenruhás rendőr és egy megkülönböztető mellényes biztonsági ember szállt fel a fedélzetre. Tényként közölték, hogy az utasok közül valaki ellopta a mobiltelefonját a személyzet egyik tagjának.

Felajánlották, hogy ha a tettes önként jelentkezik és visszaadja a készüléket, továbbengedik a gépet. Ezen mindenki meglepődött. Nem sokkal ezután egy férfi és egy nő hátulról előre sétált, majd a rendőrök bemondták, hogy előkerült a telefon.

A pár csúnya megjegyzéseket kapott az utastársaktól,

mert azon túl, hogy a gép közel két órát késett, a várakozás alatt mosdóba sem lehetett elmenni, és bekötve kellett ülni a székekben, még a gyerekeknek is.

Miután az elkövetőket lekísérték a gépről, a rendőrök a légiutaskísérők segítségével minden egyes csomagot egyenként azonosítottak, mert ilyen esetekben ezt követeli meg a protokoll.

Végül sikeresen megérkeztek Alicantéba, ahol a rokonok, barátok már tűkön ülve várták hozzátartozóikat. Az is kellemetlenséget okozott többeknek, hogy a spanyol városban nincs éjszakai tömegközlekedés, ezért taxit kellett fogni.

Hardy Mihály, a cég kommunikációs igazgatója azt írta,

valóban történt egy incidens a repülőtéren, azonban ez a Wizz Air gép fedélzetén volt, így csak ők, illetve a rendőrség jogosult ebben nyilatkozni.

A rendőrség megerősítette, hogy bűncselekmény történt a repülőtéren.

Azt válaszolták, hogy az ügyben a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság lopás megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy személlyel szemben, aki a nyomozás során szabadlábon védekezik. Az eltulajdonított telefont a sértett visszakapta.

A repülőgép kifutópályáról történő visszafordítását, valamint a csomagok átvizsgálását a járat földi kiszolgálását végző cég végezte.

A Wizz Air a lapunkhoz eljuttatott közleményében ez áll: 2018. április 23-án a Wizz Air W6 2387 számú, Budapestről Alicantéba tartó járata felszállás előtt a helyi rendőrség kérésére visszatért a parkolóhelyre. Két utast a hatóságok azonosítottak és lekísértek a repülőgépről. A járat végül 1 óra 23 perc késéssel szállt fel. A Wizz Air az érintett utasok elnézését kéri az okozott kellemetlenségért, ám az utasok és a személyzet biztonsága elsődleges fontosságú számunkra.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×