eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Folytatódik a bírósági eljárás Balla Irma meggyilkolása ügyében

Ma kezdődik a Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselő meggyilkolásával vádolt férfi büntetőpere a Nyíregyházi Törvényszéken.

A vádirat szerint a nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolt D. Lajos 2007. április 6-án éjjel támadt rá a képviselőre debreceni otthonában. Feszítővassal többször fejen ütötte, majd olyan erővel szorította meg a nyakát, hogy a nő azonnal meghalt. A férfi elvette az asszony telefonját, mp3-lejátszóját és húszezer forintot, majd a lakást kulcsra zárva távozott.

A jelenleg más ügyben jogerős börtönbüntetését töltő D. Lajossal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt az ügyészség.

Balla Irma meggyilkolásával korábban az áldozat fiát, ifj. Schönstein Sándort vádolták meg. Az első fokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság miatt 12 év fegyházra ítélte, de a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla új eljárást rendelt el az ügyben. A megismételt elsőfokú eljárásban a Debreceni Törvényszék bizonyítottság hiányában felmentette a vádlottat, a döntést az ítélőtábla jóváhagyta.

Az Országos Rendőr-főkapitányság 2013 novemberében ismét nyomozást rendelt el az ügyben. A korábbi és az időközben beszerzett bizonyítékok alapján tavaly februárban a 36 éves debreceni D. Lajost gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

Az áldozat fia ellen folyó eljárás alatt D. Lajos kétszer is beismerte a gyilkosságot, ám később visszavonta vallomásait.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×