eur:
400.11
usd:
368.25
bux:
74228.2
2024. október 18. péntek Lukács

Állatkínzás miatt ítéltek el két olasz férfit Nagykanizsán

Állatkínzás vádjával felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Nagykanizsai Járásbíróság két olasz férfit, akik miatt 17 kölyökkutya pusztult el - tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék kedden az MTI-t.

Az Olaszországban kutyatenyésztéssel foglalkozó vádlottak 2012 szeptemberében kölyökkutyákat vásároltak Letenye környéken. Az összesen 54, kilenc hetesnél fiatalabb kutyát egy autóba zsúfolva akarták Olaszországba vinni, de az M70-es úton megállították őket az adó- és vámhivatal ellenőrei.

A két férfi a kutyák eredetéről nem tudott számot adni, az állatokat szűk és koszos rekeszekben, kartondobozokban szállították. A kölykök számára nem adtak elegendő ivóvizet, élelmet, az elmaradt féregtelenítés miatt pedig több kutya is súlyosan fertőzött volt. A körülmények miatt az állatok közül utóbb 17 el is pusztult.

A vádirat szerint a két férfi cselekedete a kutyáknak különös szenvedést, maradandó egészségkárosodást okozott, illetőleg az állatok pusztulásához vezetett. A Nagykanizsai Járásbíróság ezért az elsőrendű vádlottat két év, végrehajtásában négy évre felfüggesztett, míg társát másfél év, de két esztendőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

A vádlottak képviselőjének fellebbezése miatt az ítélet nem jogerős.

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: nagyon furcsa, hogy a Hamász vezetője tűzharcba keveredett

Az izraeli hadsereg közleménye szerint véletlenül sikerült likvidálni Jahja Szinvár Hamász-vezért, de Kis-Benedek József furcsának találja, hogy a szigorúan őrzött férfi tűzharcba keveredhetett. A biztonságpolitikai szakértő nem tartja kizártnak, hogy Irán vagy a Hamász ellencsapást indít.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×