eur:
392.38
usd:
362.4
bux:
71992.16
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
A Fonográf együttes koncertje a Papp László Budapest Sportarénában 2018. február 16-án.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Éjjeliőrnek kényszerült állni a Fonográf legendás zenésze

A járvány miatt nincsenek koncertek, így kényszerhelyzetbe került a dobos.

A hetvenes és nyolcvanas évek aranykorszakának egyik ünnepelt, kiváló zenésze volt Németh Oszkár. A Fonográf és a Tolcsvay trió dobosaként sikert sikerre halmozott, ma már igazi legendának számít.

Ám hiába a rengeteg koncert, lemez, vagy az István, a király első felvételén való közreműködés, a muzsikus nem pihenhet hetven fölött sem.

Mindössze 60 ezer forintos nyugdíja szinte semmire sem elég,

így jelenleg a kétszeres nagypapa 24/48 órás váltásban biztonsági őrként dolgozik, hogy megéljen, sőt, hogy túléljen – fogalmaz a Blikk.

„A zenészélet mindig is kiszámíthatatlan volt. Előfordult már, hogy a muzsikálás mellett kellett vállalnom valami kisebb munkát, de most egyszerűen nincs már választásom. Ha nem lenne ez a járvány, akkor éppen egy új zenekarral próbálnánk valamit alkotni, de erre most nincs lehetőség, el kellett mennem dolgozni” – árulta el a lapnak Németh Oszkár, aki

még ebben a helyzetben sem vesztette el a humorát:

„Humán hotelmarketingmenedzser vagyok, bővebben éjjeliőr” – viccelődött a dobos, aki egy irodaházban teljesít szolgálatot.

Persze inkább zenélne, akár még Fonográf-koncerten is fellépne, hiszen mint mondta, az ikonikus zenekar nem oszlott fel, csak szünetelteti magát.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is tárgyal majd. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×