eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Újabb durva vád Weinstein ellen

Újabb durva vád Weinstein ellen

Szexkereskedelemmel vádolta meg Harvey Weinsteint egy színésznő, aki azt állítja, hogy a hollywoodi sztárproducer pár éve Európába utazott és a szállodaszobájába csalogatta őt, ahol szexuálisan zaklatta.

A manhattani szövetségi bírósághoz benyújtott keresetében Kadian Noble azt állítja, hogy Weinstein 2014-ben Londonba utazott, ahol azt mondta neki, hogy van a fejében számára egy filmszerep, amely "jó lesz neki".

Még abban az évben a producer ismét megkörnyékezte a színésznőt a cannes-i Majestic Hotelben és meghívta őt a szobájába, hogy megnézze a nő demóját.

A kereset szerint Weinstein "tisztában volt vele, hogy egy szerep vagy a karrierje támogatásának ígéretével a hotelszobájába tudja csalogatni Kadiant, és tudta, hogy ha már ott lesznek, akkor olyan helyzetben lesz, hogy ki tudja kényszeríteni a szexuális együttlétet".

A 31 éves Kadian állítása szerint Weinstein egyszer csak egy telefont nyomott kezébe, és a vonal túlsó végén a Weinstein cég egyik producere azt mondta, hogy jó kislánynak "kell lennie", és megtennie mindent, amit a producer szeretne, mert ha így tesz, akkor "a továbbiakban is dolgoznak majd vele".

Ezt követően Weinstein állítólag molesztálta őt és arra kényszerítette, hogy menjen vele a fürdőszobába és nézze, ahogy önkielégítést végez.

A szexkereskedelemre való hivatkozás oka, hogy az tíz évet biztosít a kereset benyújtására olyasvalaki ellen, aki kényszerítésen alapuló szexuális bűncselekmény végrehajtása céljából utazott el valahova.

Kadian meg nem határozott összegű kártérítést követel.

Weinstein egyik szóvivője hétfőn azt mondta, hogy a producer "tagadja a nem közös beleegyezésen alapuló szexuális együttléttel kapcsolatos vádakat", és ismét hangsúlyozta, hogy Weinstein "soha semmilyen formában nem alkalmazott megtorlást azokkal a nőkkel szemben, aki visszautasították a közeledését".

A New York-i rendőrség egy 2010-ben állítólag elkövetett szexuális erőszak vádja miatt nyomoz Weinstein ellen, ennek nyomán akár büntetőeljárás is indulhat.

Hétfőn az Amerikai Rendezők Céhe (DGA) is bejelentette, hogy kizárja soraiból Weinsteint, akinek már a nevét is eltávolították a szervezet honlapjáról. A DGA még októberben indította el a kizárási eljárást. Weinsteint már az Oscar-díjakat odaítélő amerikai filmakadémia, a brit filmakadémia és az amerikai producerek céhe (PGA) is kizárta soraiból.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×