eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Rákkeltő anyaggal borult fel egy kamion - íme a részletek

Még július 24-én hajtott árokba és borult fel egy kamion, amely etilén-oxidot szállított. A sofőr holttestét a veszélyes anyag miatt egy napig nem lehetett kivenni a járműből.

A baleset a Tuzsért és Komorót összekötő út 18-as kilométerszelvényénél. A román sofőr testét végül egy napon belül sikeresen kiemelték a roncsból a tűzoltók.

A hétfői balesetben tetejére borult kamion Oroszországból Németországba szállította volna a tartályában lévő rendkívül tűz– és robbanásveszélyes etilén-oxid nevű cseppfolyósított gázt, amelyet a petpalackok alapanyagaként használnak a gyártásnál. A balesetben a jármű tartálya szerencsére nem sérült meg, valószínűleg csak ennek köszönhető, hogy nem történt jóval nagyobb baj, csupán azonnali óvintézkedésekre volt szükség - írta a Blikk.

Ideiglenesen 31 embernek kellett elhagynia az otthonát. Erről a döntésről a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság illetékesei helyben tájékoztatták az érintett településen élőket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×