eur:
393.07
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Halálbüntetés is járhat a szelfizésért Thaiföldön

Szigorú biztonsági intézkedéseket léptettek életbe a thaiföldi Phuket szigetének nemzetközi repülőterénél: aki a kifutópálya közelében szelfizik, súlyos büntetést kaphat, akár halálra is ítélhetik - jelentette a helyi sajtó szombaton.

Phuket reptere a tengerparton fekszik, a kifutópálya egy strandnál ér véget, és a turisták előszeretettel fényképezkednek az alacsonyan szálló gépekkel.

A Phuket News hírportál szerint biztonsági okokból vezettek be szigorú korlátozásokat a kifutópálya mellett, ahol thai, angol és kínai nyelvű figyelmeztető táblákat is kihelyeztek. A repülőtér arról is beszámolt, hogy a tiltott zónát szögesdróttal kerítették el.

A helyi sajtó nem tud arról, hogy a szelfiző turisták veszélyeztették volna a repülés biztonságát, csak arról, hogy a pilóták szerint a gépek zaja halláskárosodást okozhat, valamint a hajtóműből kiáramló hő akár égési sérüléseket is eredményezhet.

Aki a tiltás ellenére belép a kijelölt biztonsági övezetbe, az öttől húsz évig terjedő vagy akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat, de a helyi sajtó szerint az sem kizárt, hogy a "szelfibűnözőkre" halálbüntetést szabjanak ki. A lapok azt írják: a kifutó végi strand szabadon látogatható, mint eddig, de aki fényképez vagy videofelvételt készít a tiltott övezetben, arra "könyörtelen szigorral sújt majd le a thai törvények vasökle".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×