eur:
400.37
usd:
369.8
bux:
74127.83
2024. október 17. csütörtök Hedvig

Élvezettel kínozták halálra kétéves áldozatukat a gyerek gyilkosok

Hidegvérrel és lassan kínozta halálra kétéves áldozatát a 7 és 9 éves argentin fiú. A testvérpár részletesen beszámolt az egész országot sokkoló gyilkosságról a pszichiátereknek, a szakértők pedig arról vitatkoznak, nem kellene-e módosítani a törvényt, hogy a brutális gyerekgyilkosok is büntethetőek legyenek.

A két fiú kifejezetten élvezte a kétéves Milagros Belizan meggyilkolását. Részletesen beszámoltak a pszichiátereknek arról, hogyan kínozták lassan és hidegvérrel halálra a szomszédban lakó kislányt.

A két fiú tökéletesen tisztában volt azzal, hogy mérhetetlen fájdalmakat okoznak a kislánynak, de ez egyáltalán nem érdekelte őket. Sőt, bizonyos értelemben kimondottan ez okozott a számukra élvezetet - számolt be a pszichiáterek véleményéről Marta Pascual bírónő.

A kis Milagros vasárnap tűnt el az egyik Buenos Aires-i nyomornegyedben lévő otthonából. Holttestét a lakásuktól tíz háztömbnyire találta meg a családja.

A kislány meztelen volt, testén egyértelmű verésnyomokkal, a nyaka körül egy telefonzsinórral.

A gyilkosságot hiába vallotta be a szomszédban lakó testvérpár, Argentínában a 18 éven aluliak nem büntethetőek. Általában ifjúsági otthonban nevelik őket, amíg elérik a nagykorúságot, akkor pedig szabadon távozhatnak - mindenféle büntetés nélkül.

Ha a szomszédokon múlna, végeznének velük

Milagros brutális meggyilkolása azonban egész Argentínát megrázta, egyre többen követelik, hogy az ilyen förtelmes bűncselekmények elkövetőit vonják felelősségre - akkor is, ha kiskorúak.

"Ha a szomszédokon múlna, a két fiú sorsa ugyanaz lenne, mint Milagrosé: halál" - figyelmeztetett Gregorio Badeni ügyvéd.

Mások viszont ellenzik, hogy a kiskorú gyilkosokat ugyanúgy kezeljék, mint a felnőtteket. "Ez a két fiú ugyanolyan áldozat, mint az a szegény kislány, akit megöltek" - vélekedett Cristina Castillo pszichológus, aki szerint a fiúk szüleié és a társadalomé a felelősség Milagros haláláért.

A szülők szerint a fiúkat rendszeresen verte az anyjuk, és már két éve nem jártak iskolába. Gyakran látták őket, amint kövekkel dobálják a többi gyereket és az autókat.

Marta Pascual bírónő szerint egyértelmű, hogy a két fiú számára az erőszak "természetes példa" volt, s nem tudni, értik-e, hogy bűncselekményt követtek el. Azt azonban tudják, hogy amit tettek, az rossz - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.18. péntek, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Súlyos veszélyre figyelmeztet az IMF csúcsvezetője, Európának is alaposan beszólt

Súlyos veszélyre figyelmeztet az IMF csúcsvezetője, Európának is alaposan beszólt

Az IMF vezetője szerint a magas adósság és az alacsony növekedés továbbra is a világgazdaság fő kihívásai. Kristalina Georgieva figyelmeztetett a nemzetközi kereskedelem korlátozásának veszélyeire, és aggodalmát fejezte ki a geopolitikai feszültségek miatt. Az IMF és a Világbank közelgő éves ülésén a globális gazdasági kilátások, a szegénység felszámolása és a zöld átállás lesznek a fő témák - írja a CNBC.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×