eur:
397.15
usd:
355.96
bux:
74130.29
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Évtizedekre börtönbe kerül a Churchill-dédunoka

Hosszú börtönbüntetés vár Winston Churchill egykori brit kormányfő dédunokájára, akit egy több millió fontos kábítószerügyben ítélt bűnrészesnek a bíróság Ausztráliában. Akár húsz évet is kaphat.

A 34 éves Nicholas Bartont tavaly júniusban tartóztatták le Sydney-ben, miután a rendőrség egy házkutatás-sorozat eredményeként negyedmillió darab ecstasy tablettát talált; a drog utcai értéke meghaladja az 1,8 millió forintot.

Bartont a bíróság bűnösnek találta, mert bizonyítottnak vélték, hogy a férfi szándékosan részt vett a tiltott szer forgalmazásában. Ennek a büntetése Ausztráliában maximum húsz év börtön.

Az egykori igazgyöngy-termesztő bérelt otthonában a rendőrség nem csupán kész kábítószert, hanem tablettagyártó berendezéseket és negyvenezer fontnyi készpénzt is talált.

Barton szenvtelenül fogadta, hogy a bíróság bűnösnek találta. A férfi - akinek édesanyja, Arabella Spencer Churchill a glastonbury zenei fesztivál alapítója - 18 éves korában vándorolt ki Ausztráliába, ahol tengerbiológiát tanult. Édesanyjáról köztudott, hogy ő volt Winston Churchill kedvenc unokája.

"Össze volt zavarodva"

Barton Arabella egyetlen fia, aki egy walesi birkafarmon született az asszony rövid házasságából Jim Barton skót iskolai tanárral. A férfi szerint a fia nem szándékosan keveredett bele az ügybe, össze volt zavarodva édesanyja súlyos betegsége miatt, aki nem akart látogatni Nagy-Britanniában.

Ügyvédje is azzal érvelt, hogy Barton szerepe jóval kisebb, mint amilyent a rendőrség feltételezett. "Fogalma sem volt a tabletták mennyiségéről" - hangsúlyozta az ügyvéd.

A Churchill-dédunoka nem kérelmezte, hogy óvadék ellenében engedjék szabadon, így a börtönben várja meg a február 22-én kihirdetendő ítéletet.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: teljes városvezetői kudarc Karácsony Gergely elmúlt három hónapja

Vitézy Dávid: teljes városvezetői kudarc Karácsony Gergely elmúlt három hónapja

Karácsony Gergely csak hisztizik és vádaskodik, de a saját feladatát nem végezte el – értékelte Vitézy Dávid a főpolgármester nyári újraválasztása óta tett lépéseit az InfoRádióban. Arról is beszélt, lenne-e helyettese Karácsony Gergelynek.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×