eur:
401.35
usd:
366.24
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc

Meg kellett halnia, mert felemelt egy tűzőgépet - megrázó videó

Kanadában nyilvánosságra került egy amatőr videofelvétel, amelyen az látható, ahogy a rendőrök elektromos sokkolóval elkábítanak egy bevándorlót. A lengyel férfi a helyszínen meghalt.

A negyvenéves Robert Dziekanski Lengyelországból érkezett Kanadába, hogy csatlakozzon édesanyjához, aki az ország nyugati felén lakik. A férfi gépe halála előtt tíz órával érkezett Észak-Amerikába.

A videón, amelyet egy 15 éves kanadai fiú készített, az látszik, hogy a férfi a vámterület egy üveggel lezárt részén áll. Izgatottnak tűnik, izzad és nehezen lélegzik. A férfit a repülőtéri biztonságiak és utasok nézik az üvegfal túlsó oldalán.

Robert Dziekanski ezután felemel egy laptopnak tűnő tárgyat, és a földhöz vágja, majd egy kisebb asztalt hajít az üvegfalnak.

A videón ezután az látható, ahogy négy rendőr érkezik, aki bemennek az üvegfal mögé a férfihoz. Szemtanúk szerint a lengyel ekkor felemelt egy tűzőgépet.

Másodpercekkel később a rendőrök elektromos sokkolóval megbénítják. A férfi összeesik, kiabál és vonaglik, ekkor a rendőrök ismét használják a sokkolót.


A felvételen egy idő múlva elhal Robert Dziekanski kiabálása, és a férfi nyugodtan fekszik. Ezután egy hangot hallani, amely azt mondja, "vörös kód", ami azt jelenti, hogy orvosi segítséget kérnek a helyszínre.

Hiába várt az anya

A halott féri édesanyja látott részleteket a repülőtéren készített filmből, és engedélyezte annak nyilvánosságra hozását.

A fia bajban volt, rémülten keresett segítséget, de nem kapott senkitől - értékelte a látottakat Walter Kosteckyj, a család ügyvédje.

A jogász elmondta, hogy a videón erőszakos eseményekre számított, amelyek indokolták volna a sokkoló használatát, a felvételen azonban ilyesmi egyáltalán nincs.

Az ügyvéd elmondása szerint a férfi és édesanyja abban állapodott meg, hogy a csomagokat szállító szalagnál találkoznak a nemzetközi terminálban.

Azt azonban egyikük sem tudta, hogy a berendezés még a biztonsági területen belül van, ahonnan nem látni ki az érkezési csarnokba.

Walter Kosteckyj azt mondta, hogy az anyának és fiának sem a repülőtér, sem a vámhatóság, sem a biztonsági emberek nem próbáltak meg segíteni.

Az ügyvéd szerint a férfi, aki nem beszélt angolul, hosszú idő után végül kijutott a csarnokba, de ott nem találta meg az anyját, aki hat óra várakozás után elment.

Robert Dziekanski ekkor nyilvánvalóan pánikba esett - vélekedett a jogász.

A boncolás nem találta nyomát a holttestben annak, hogy a lengyel állampolgár kábítószert vagy alkoholt fogyasztott volna. A halál pontos okát egyelőre nem állapították meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Christian Lindner FDP-elnök: bátorság kell a következtetések levonásához, ha a koalíció eléri a lehetséges határokat

Christian Lindner FDP-elnök: bátorság kell a következtetések levonásához, ha a koalíció eléri a lehetséges határokat

A főszereplők közül lassan egyedül Olaf Scholz kancellár bízik abban, hogy mandátuma végéig, azaz a jövő őszi parlamenti választásokig hatalmon marad az általa vezetett hárompárti kormánykoalíció. A Zöldek Pártja a rohamos tekintélyvesztés miatt súlyos vezetési válsággal küzd, a koalíció legkisebb pártjában, az FDP-ben pedig immár a parlamenti jövő a tét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Gyenge hét után próbálnak javítani az amerikai tőzsdék

Gyenge hét után próbálnak javítani az amerikai tőzsdék

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×