eur:
394.02
usd:
354.2
bux:
72715.74
2024. szeptember 18. szerda Diána

Vizeleten és szénen élték túl a szerencsétlenséget

A csodával határos módon sikerült kijutnia két kínai bányásznak egy beomlott tárnából. A két testvér szenet evett és a saját vizeletét itta, míg végül a baleset után hat nappal sikerült a felszínre vergődnie.

Meng Hszian-csen és Meng Hszian-ju augusztus 18-án rekedt egy Peking közelében lévő illegális szénbányában. A mentési akciót két nappal később lefújták, hozzátartozóik a bánya bejáratánál a hagyományoknak megfelelően "szellempénzt" égettek az eltávozottak érdekében.

Kiszabadulása után Meng Hszian-csen a Beijing News című lapnak azt mondta: "Először nem éreztem semmit, de aztán olyan éhes lettem, hogy képtelen voltam tovább kúszni. Széndarabkákat ettem, egészen illatosak voltak".

"A szén keserű és érdes, de ujjnyi darabkákat el tud rágcsálni az ember. A bányában találtunk két kiürült vizespalackot, és a saját vizeletünket ittuk. Csak apró kortyokat tudsz lenyelni, és utána legszívesebben sírva fakadnál" - tette hozzá a férfi.

A rettenetes körülmények miatt a bányában nem is tudtak üríteni, amikor pedig a kórházban sikerült, a székletük szénnel volt tele.

Mindketten megfogadták, hogy nem mennek vissza a bányába, hat éve ott dolgozó fivérük viszont kijelentette: folytatja a munkát.

Gyakori szerencsétlenségek

A rendszeresen bekövetkező kínai bányaszerencsétlenségek legfőbb oka a szabályok áthágása. Szombaton egy belső-mongóliai illegális szénbányában halt meg hat munkás, nem sokkal azután, hogy a hatóságok folyósítani kezdték a múlt heti, kelet-kínai bányaszerencsétlenségben meghalt 181 bányász családtagjainak járó kárpótlást.

Ugyanakkor nem csak a Meng-fivérek menekültek meg szerencsésen, négy alagútépítőt több mint egy héttel a szerencsétlenség után sikerült megmenteni a délnyugati Jünnan tartományban, ahol egy vízerőmű építésén dolgoztak.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor rendkívüli sajtótájékoztatója: a 11-es út egyes szakaszait nem lehet megvédeni

Orbán Viktor rendkívüli sajtótájékoztatója: a 11-es út egyes szakaszait nem lehet megvédeni

Menekülőutakat nyitnak a Pilisben, Pilismarót, Dunabodány, Tahi és Leányfalu védekezéséhez még várnak önkénteseket, Kisorosziban viszont van rutin. A kormányfő szerda reggel rendkívüli tájékoztatót tartott az árvízi helyzetről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×