eur:
394.02
usd:
354.2
bux:
72715.74
2024. szeptember 18. szerda Diána

"A hagyományos televíziózás halott!"

A világháló egyik atyja a hagyományos televíziózás halálát jósolja: Vint Cerf szerint már nincs messze az az idő, amikor a tévét is csak letöltésre használjuk majd.

Az Egyesült Államokban dolgozó kutatóként Vint Cerf is segített kitalálni az internetet. A számítástechnikai szakember szerint a televíziózás az "iPodosodás" felé közeledik.

Szerinte, ahogyan a zene- és videólejátszó felhasználói, úgy a televíziónézők is számítógépeikre töltik majd le a műsorokat, hogy később megnézhessék azokat.

"A videófelvételek 85 százalékát korábban rögzítjük: beállíthatjuk a rendszereket, hogy folyamatosan dolgozzanak" - mondta a szakember, aki jelenleg a Google alelnökeként tevékenykedik.

"Továbbra is szükség lesz a tévére bizonyos műsorok miatt - ilyenek a híradók, a sportközvetítések és a vészhelyzetek -, de egyre többen használják majd úgy, ahogyan az iPodot: letöltik a tartalmat és később nézik meg" - tette hozzá Vint Cerf.

A technológia ugyan még nem terjedt el, a fejlett országok tévétársaságai rengeteg pénzt költenek arra, hogy lehetővé tegyék előfizetőiknek, hogy műsoraikat számítógépeiken is nézhessék.

A kritikusok szerint azonban veszélyes lenne az effajta "televíziózás" világméretű bevezetése.

Úgy vélik, hogy, ha egyszerre túl sokan próbálnának nagyméretű fájlokat, egész műsorokat letölteni a világhálóról, lelassulna, vagy akár össze is omlana a hálózat.

Vint Cerf szerint ez csak ijesztgetés, hiszen sokan húsz évvel ezelőtt is azt jósolták, hogy összeomlik a hálózat, ha emberek tömegei kezdik majd használni, ez azonban nem történt meg. Úgy véli: a rendszer még messze nem érte el kapacitása határait.

"Több internetet akarok - jelentette ki a szakember. - Azt akarom, hogy a bolygón élő mind a hatmilliárd embernek legyen internetkapcsolata. Azt hiszem, olyan dolgokat adnának hozzá, amelyekből előnyünk származna."

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor rendkívüli sajtótájékoztatója: a 11-es út egyes szakaszait nem lehet megvédeni

Orbán Viktor rendkívüli sajtótájékoztatója: a 11-es út egyes szakaszait nem lehet megvédeni

Menekülőutakat nyitnak a Pilisben, Pilismarót, Dunabodány, Tahi és Leányfalu védekezéséhez még várnak önkénteseket, Kisorosziban viszont van rutin. A kormányfő szerda reggel rendkívüli tájékoztatót tartott az árvízi helyzetről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×