eur:
394.1
usd:
354.24
bux:
72845.72
2024. szeptember 18. szerda Diána

A cél előtt buktak le az alagútfúró rablók

Lebuktak Manchesterben azok a bűnözők, akik tizenhárom méteres alagutat fúrtak egy bankautomatához. A föld alatti járatot néhány munkás vette észre, amikor exkavátorukkal véletlenül beszakították annak tetejét.

Csupán négy és fél méterre jártak céljuktól, egy videotékában elhelyezett bankautomatától az alagút építői, amikor a közelben vezetéket fektető munkások rábukkantak a járatra, majd értesítették a rendőrséget.

"Csöveket tettünk le a kábelek számára egy lebontott épület környékén. Exkavátort használtunk, hogy kiemeljük a régi vezetékeket és lefektessük az újakat, amikor a gép beszakította a betont; ekkor törte át az alagút tetejét" - mondta az egyik munkás.

"Először nem tudtuk, mi lehet az, így lemásztam és körülnéztem. Húsz méter hosszú volt, egy vasúti töltéstől a videotékáig. Majdnem odaértek" - tette hozzá.

A munkás elmondta azt is: egyáltalán nem tartott attól, hogy az alagút rászakad, mert építői remek munkát végeztek, még a rendőrséget is lenyűgözte a pontos kivitelezés.

A járatban volt rendes világítás, és szellőzőnyílásokról is gondoskodtak a terv kiagyalói.

Az alagutat a feltárása óta betonnal töltötték fel, a rendőrség pedig nyomozni kezdett az ügyben.

A rablásra készülők a leghihetetlenebb dolgokat is képesek megtenni annak érdekében, hogy hozzájussanak zsákmányukhoz.

Tavaly argentin rablók körülbelül 13 milliárd forintnak megfelelő összeggel léptek meg egy bankból.

A rablás során túszokat ejtettek, a tárgyalás idején pedig egy-egy pizzáért elengedtek közülük egyet-egyet.

Amikor a rendőrök több óra után megrohamozták az épületet, csak egy lyukat találtak a bank alapjába fúrva, amely a Buenos Aires-i csatornarendszerbe vezetett.

A manchesteri esethez hasonlóan két évvel ezelőtt brazil rablók vittek el még egy ennél is nagyobb összeget három hónapos alagútfúrás után: 200 méteres járatot vájtak a földbe a brazil központi bank alá.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor rendkívüli sajtótájékoztatója: a 11-es út egyes szakaszait nem lehet megvédeni

Orbán Viktor rendkívüli sajtótájékoztatója: a 11-es út egyes szakaszait nem lehet megvédeni

Menekülőutakat nyitnak a Pilisben, Pilismarót, Dunabodány, Tahi és Leányfalu védekezéséhez még várnak önkénteseket, Kisorosziban viszont van rutin. A kormányfő szerda reggel rendkívüli tájékoztatót tartott az árvízi helyzetről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Komoly lélektani határt lépett át a veszteségráta, hatalmas bajban az ukránok - Háborús híreink szerdán

Komoly lélektani határt lépett át a veszteségráta, hatalmas bajban az ukránok - Háborús híreink szerdán

Nyugati elemzők szerint elérhette az egymillió főt az orosz-ukrán háború veszteségrátája (sebesültek és halottak összesen). Az orosz csapatok a Donbaszban és Kurszkban is ellentámadásba lendültek, ráadásul továbbra sem született döntés arról, hogy Kijev bevetheti-e a közepes és nagy hatótávolságú fegyvereket Oroszország területén, miközben Moszkva folyamatosan bombázza az országot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×