eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Öngyilkos lett a móri mészárlás fő gyanúsítottja

Öngyilkosságot követett el a móri mészárlás egyik gyanúsítottja. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője az InfoRádióban elmondta: N. László késő este felakasztotta magát cellájában. A Nemzeti Nyomozó Iroda közölte: a veszprémi postásgyilkosság ügyében a gyanúsított halála miatt megszünteti a nyomozást.

Kovács Krisztina közölte: az eset észlelése után a Venyige utcai büntetés-végrehajtási intézet szakápolója azonnal megpróbálta újraéleszteni a férfit, de a kiérkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A szóvivő elmondta: a rendőrségi és az ügyészi vizsgálat kizárta az idegenkezűséget, illetve a szolgálatban lévő büntetés-végrehajtási állomány felelősségét.

N. László védője úgy nyilatkozott: késő este értesült védence halálhíréről, részleteket azonban ő sem tud. Jano Christopher hozzátette: nincs tudomása arról, hogy N. László hagyott volna búcsúlevelet hátra.

N. Lászlót februárban vette őrizetbe a rendőrség; a gyanú szerint ő lőtt agyon 8 embert 2002. május 9-én az egyik móri bankfiókban elkövetett rablás során. Ugyanőt gyanúsították a veszprémi postásgyilkossággal.

Megszüntetett nyomozás


N. László veszprémi kihallgatása idején (Kép: Mihádák Zoltán)

A gyanúsított halála miatt a rendőrség megszünteti a nyomozást a veszprémi postásgyilkosság ügyében - mondta el a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője. Az N. László elleni másik, a móri bankrablás miatt folyamatban levő ügyben W. Róberttel szemben tovább folyik az eljárás.

Horváczy Emese elmondta: a móri bankrablás és a postások elleni támadások ügyében szakértői véleményekre vár a nyomozóhatóság. A postások elleni támadások ügyében egyedül N. Lászlót gyanúsították meg, halála miatt a szakértői vélemények beérkezését követően a rendőrség lezárja a nyomozást.

Feloldhatatlan ellentmondások

N. Lászlót - majd nem sokkal később társát, W. Róbertet - a rendőrség kommandósai februárban vették őrizetbe. N. Lászlóra a tarjáni erdőben megtalált, földbe ásott, lőszerekkel teli csomag terelte a figyelmet. Valaki felismerte, hogy többször járt az erdőben, és hasonlít a veszprémi postásgyilkosról készített fantom szoborfejhez is, így jutottak el hozzá a rendőrök.

Eredetileg a veszprémi postásgyilkosság hozták összefüggésbe, de a lakásán egy szekrény aljában elrejtve találtak Móron használt fegyvert is. Ezt követően azzal gyanúsították, hogy 2002. május 9-én a móri Erste Bank fiókjában elkövetett rablás során lemészárolt nyolc embert, alkalmazottakat és ügyfeleket. N. Lászlót volt a gyanúsítottja több - tatabányai, veszprémi, győri - postás kirablásának, egyiküket meg is gyilkolta.

A móri bankrablás két gyanúsítottjának vallomásában több feloldhatatlannak tűnő ellentmondás is volt: W. Róbert állítja, hogy N. Lászlóval ketten követték el a rablást, és N. László volt a gyilkos. Ezt követően pedig zsarolta őt, ezért nem jelentkezett a rendőrségen.

Ezzel szemben N. László azt vallotta, hogy hárman autóztak Tatabányáról Mórra, ahol ő az autóban várt, míg W. Róbert egy idáig ismeretlen harmadik tettessel elkövette a magyar kriminalisztika legsúlyosabb bűncselekményét. (Háttér: Index.hu)

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Óránként 8 centi emelkedés - Így áll a Duna vasárnap délelőtt

Naponta egy métert emelkedik a Duna vízszintje, már most 4 méter fölött jár, a rekord 891 centi, a tetőzést pedig a hét második felére várják. A rakpartokat most felejtsük el, de a Margitsziget szerelmesei is kezdhetik áttervezni a hetet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Most érdemes kriptóba tenni a pénzünket?

Most érdemes kriptóba tenni a pénzünket?

A bitcoin mellett az altcoinok piacán is kivárást láthattunk az előző hetekben a tőzsdéken, mivel a befektetők továbbra is az amerikai elnökválasztással kapcsolatos eseményekre figyelnek. Ahogy azonban közeledünk a novemberi választáshoz, úgy válik egyre fontosabbá pozícionálni magukat a piaci szereplőknek a lehetséges kimenetelekre. A bitcoin kapcsán már láthattunk az utóbbi napokban 80 ezer és bőven 100 ezer dollár feletti célárakat is, van azonban egy másik token is, amely nagy rali előtt állhat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×