eur:
396.49
usd:
359.73
bux:
72309.32
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Meghaltak, miközben a himalájai Viagrát gyűjtötték

A himalájai Viagrának is nevezett hernyógombát gyűjtő nepáliak haltak meg a heves hóviharban.

A 16 falusi haláláról egy rendőrtiszt számolt be. Közlése szerint a gyűjtőket egy távoli területen, a fővárostól 240 kilométerre északnyugatra érte a vihar.

A szerencsétlenül járt nepáliak tábora egy nehezen, négynapi gyaloglással megközelíthető helyen állt.

A hernyógombát - amelynek jelentése tibetiül "nyári növény, téli rovar" - kizárólag a 3.500 méternél magasabban fekvő réteken találni. A gomba egy parazita, amely a hernyókat támadja és öli meg.

A tradicionális kínai gyógyászatban a hernyógomba értékes adalék, amelynek a szexuális vágyat fokozó hatást tulajdonítanak. Egy kilogramm gomba ára háromezer dollár (több mint 558 ezer forint).

Nepál távoli himalájai területein több ezer falusi hagyja el otthonát minden évben, hogy májusban és júniusban gombát gyűjtsön.

Címlapról ajánljuk

A minimálbért a bruttó átlagbérhez köthetik a jövő évtől - Kormányinfó

A hétközi kormányülést követően Kormányinfót tartott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő válaszol újságírói kérdésekre is. Szó volt a magyar kormány válaszáról az EU bírósága által kiszabott büntetés ügyében, a hírekben szereplő kormányátalakításról, a határon túli választókerületek ügyéről, Magyar Péterről és az ukrajnai békétől lévő távolságról is..
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×