eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Parádés zsákmánnyal távoztak a nagykalapácsos tolvajok

A rendőrök nagy erőket mozgósítottak, de egyelőre nem sikerült azoknak a rablóknak a nyomára akadniuk, akik fényes nappal kiraboltak egy cardiffi ékszerüzletet. A zsákmány között van két ritkaságnak számító ékszertojás is.

A tolvajok nagykalapácsokat használtak a megerősített kirakat bezúzására, besöpörtek mindent, ami a kezük ügyébe került, bepattantak egy várakozó autóba, majd elhajtottak.

Egy buszsofőr megpróbálta járművével elállni a menekülési utat, de a rablók felhajtottak a járdára, és egérutat nyertek.

A zsákmány között van egy 65 ezer font (mintegy 23,5 millió forint) értékű Fabergé tojás, amelyből ezzel együtt mindössze tizenkét darab van a világon, valamint egy másik ékszertojás, amelyet kifejezetten Clive Ranger ékszerésznek készítettek, és mintegy 18 ezer fontot (mintegy 6,5 millió forint) ér.

A rablók elvittek még egy hatezer fontos (2,2 millió forint) Fabergé órát, valamint negyven gyémántgyűrűt is.

Az ékszerüzlet vezetőjének elmondása szerint a tolvajok megrongálták a Kakastojásnak hívott Fabergé ékszer alapját, ami valószínűleg csökkenti az értékét.

Clive Parry elképzelhetőnek tartja, hogy a rablók megrendelésre dolgoztak, mert pontosan tudták, hol kell rácsapni az üvegre.

Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 7. 18:43
×
×
×
×