eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Öngyilkosságra bírták rá Marilyn Monroe-t?

Összeesküvés áldozata lehetett Marilyn Monroe - derül ki egy nyilvánosságra hozott FBI-aktából. Az eddig titkos jelentés szerint a filmcsillagot rávették, hogy kövessen el öngyilkossági kísérletet, mondván: időben megtalálják, és kitisztítják szervezetét. Ehelyett azonban barátai és beosztottai hagyták meghalni a színésznőt.

Marilyn Monroe negyvenöt évvel ezelőtt vesztette életét, ám több részlet még tisztázatlan halála körül. A szexszimbólum tisztelői nehezen fogadják el, hogy a színésznő valóban magától követett el öngyilkosságot, és egy nyilvánosságra került FBI-akta a kételkedésre ad újabb okot.

Az iratot egy ausztrál filmrendező, Phillippe Mora tárta fel egy újságban. Az 1964-ben kelt jelentés kimondja: egy színész, Peter Lawford, a pszichiáter Ralph Greenson, Monroe házvezetőnője és sajtószóvivője is közreműködött a sztár halálában, de Robert Kennedy, a korábbi amerikai főállamügyész, John F. Kennedy elnök testvére is érintett az ügyben.

A hollywoodi sztár elhallgattatása volt a cél a jelentés szerint, ugyanis a filmcsillag azzal fenyegette Robert Kennedyt, hogy a nyilvánosság elé tárja kettejük szerelmi viszonyát, miután rájött, hogy a férfi nem akar elválni feleségétől.

A Kennedy-családba benősülő Lawford tudott arról, hogy a színésznő már több öngyilkossági kísérletet követett el, így rávették Monroe-t, hogy hajtson végre egy újabb, de "hamis" kísérletet, amely után megmentenék az életét, és emelkedhetne a népszerűsége.

A Monroe-t kezelő pszichiáter, Ralph Greenson szokatlanul nagy mennyiségű nyugtatót írt fel a filmcsillagnak, amelyet házvezetőnője az éjjeli szekrényén hagyott - áll a jelentésben.

Miután Monroe bevette a gyógyszereket, Robert Kennedy felhívta Lawfordot, hogy derítse ki, a színésznő meghalt-e már. A férfi többször is tárcsázta Monroe számát, és mindannyiszor azt tapasztalta, hogy nem veszi fel a kagylót, ebből gyanították, hogy nincs életben. A színésznőt végül házvezetőnője találta meg.

Mora az iratot azok között a dokumentumok között fedezte fel, amelyek az információ-szabadság törvényre hivatkozva hoztak nyilvánosságra a közelmúltban. Az aktákat egy korábbi különleges ügynök szerkesztette meg, aki ugyanakkor figyelmeztetett, hogy az információk hitelességét nem tudja megállapítani.

Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 7. 18:43
×
×
×
×