eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

"Megcsókolta a pisztolyomat"

Ma kezdődik a Beatles korábbi producerének, a különcségéről híres Phil Spectornak a tárgyalása. A 66 éves zeneszerző a vád szerint 2003-ben megölte a pincérnőként dolgozó korábbi színésznőt, Lana Clarksont.

Hétfőn az esküdtek kiválasztásával kezdődik a Beatles korábbi producerének, a gyilkossággal vádolt Phil Spectornak a tárgyalása az Egyesült Államokban.

2003. február 2-án a különc zenei producer már ittas állapotban betért egy bárba, ahol a korábban a Knight Riderben és a Szupercsapatban is szereplő Lana Clarkson dolgozott. A pincérnő összebarátkozott Spectorral, és megkérte, hogy vigye el alhambrai villájába.

A következő ismert tény az, hogy a zeneszerző egyik szomszédja hívta a rendőrséget, és egy kiérkező rendőr megtalálta a nő holttestét. Spectort 2003 novemberében tartóztatták le, majd egymillió dolláros óvadékért szabadlábra helyezték.

A tárgyalás során azt próbálják bizonyítani, hogy Spector szájba lőtte a nőt, miután az visszautasította közeledését.

A vezető ügyész korábban elmondta, a nyomozás során kiderült, hogy Clarkson az ajtó mellett ült, és épp távozni készült, így valószínűtlen, hogy hirtelen fejbe lőtte magát.

A korábban a Beatlesszel, John Lennonnak és a The Ramones-szal is dolgozó zenei producer azt állítja, a pincérnő öngyilkosságot követett el. Spector egy korábbi interjúban úgy fogalmazott, a nő megcsókolta a pisztolyt.

A 66 éves zeneszerzőt több sztárügyvéd is képviseli, akik arra próbálják védekezésüket építeni, hogy az excentrikus férfi begyógyszerezett állapotban volt a gyilkosság idején.

Egyikük korábban a New York-i maffiafőnököt, John Gottit is védte, míg egy másik ügyvéd O.J. Simpson ügyén is dolgozott.

A tárgyalás során az ügyészek felhasználják a zeneszerző korábbi feleségének önéletrajzi könyvében megjelenteket is. Ronnie Spector leírja azt a történetet, amikor a férfi megmutatta neki a pincéjében tárolt aranykoporsót, és megfenyegette a nőt, ha elhagyja egy Rolling Stones-tagért, megöli.

A pert több televíziós csatorna is élőben közvetíti majd.

Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 7. 18:43
×
×
×
×