eur:
395.77
usd:
366.02
bux:
73964.16
2024. július 31. szerda Oszkár

Több százezer dolláros bélyeg a borítékon

Több százezer dollárról mondott le - feltehetően akaratlanul - egy floridai szavazó, aki egy különösen ritka bélyeget ragasztott arra a borítékra, amelyben a kongresszusi választásokra elküldte szavazólapját.

Az 1918-ban nyomtatott, Fordított Jenny elnevezésű bélyeg arról a duplaszárnyú repülőgépről kapta a nevét, amelynek rajzát véletlenül fejjel lefelé nyomták rá.

A bélyeg kedden került elő a Fort Lauderdale-i választási hivatalban, ahol a Dél-Floridából érkező szavazatokat vizsgálták át.

A ritka bélyegből mindössze százat ismertek eddig. A vörös és kék Fordított Jenny egy nagy borítékon volt három másik régi bélyeggel együtt.

A négy bélyeg nominális értéke mindössze 87 cent volt. A borítékra a feladó nem írta rá a nevét, a szavazólapot pedig érvénytelennek kellett minősíteni, mivel nem derült ki róla a szavazó személyazonossága.

A bélyeg eredetiségét még nem vizsgálták.

Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban is érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×