eur:
393.26
usd:
355.23
bux:
72243.41
2024. szeptember 4. szerda Rozália

Álcázta motorját, hogy ne kelljen kifizetnie a büntetést

Egy brit férfi úgy próbálta meg elkerülni a gyorshajtásért kapott büntetést, hogy álcázta motorját: ezt-azt átalakított rajta, és a korábbitól eltérő formájú rendszámtáblát rakott rá. Ezután azt állította: a gyorshajtó biztos egy másik motoros volt, aki lemásolta rendszámát. Szerencsétlenségére az előző tulaj egy rendőr volt.

Gary Phillips attól való félelmében fordult az ötletes megoldáshoz, hogy jelentős büntetést kaphat, amiért 40 mérföld per órás sebesség helyett 75-tel hajtott.

Az ötletet az adhatta, hogy Nagy-Britanniában nem ritka a másolt rendszám. A sajtóban is sokszor olvasni olyan esetet, amikor például úgy kap valaki büntetést, hogy az elkövetés időpontjában nem is volt az országban, és végül kiderül: valaki az ő rendszámával közlekedik.

Gary Phillips azonban nem vette figyelembe a hatóságok kreativitását. A rendőrség ugyanis, biztos ami biztos, megkereste a motor előző tulajdonosát, aki véletlenül pont egy rendőrtiszt volt, és felismerte egykori motorját.

A 39 éves férfi azonban ennek ellenére tagad: azt állítja, így vásárolta a motort az eBayen.

Címlapról ajánljuk

Bendarzsevszkij Anton: Zelenszkij a saját népszerűségét védi a miniszterek cseréjével

Csaknem a fél ukrán kormány lemondott az elmúlt napokban, szerdán a külügyminiszter is távozott. A posztsztovjet térség szakértője szerint az ukrán elnök teljes kormányváltással enyhítené a politikai és társadalmi feszültséget, így a felelősséget is elháríthatja magától az államfő, akinek hiába járt le a mandátuma, várhatóan a háború végéig a posztján maradhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×