eur:
394.19
usd:
356.62
bux:
72982.59
2024. szeptember 4. szerda Rozália

Hogyan lehet lopni a pénzverdéből?

Egy ausztrál pénzverde munkása több ezer dollárérmét csempészett ki tíz hónap alatt munkahelyéről. A férfit három év börtönbüntetésre ítélték.

William Bosia Grzeskowiak 135 ezer ausztrál dollárt, csaknem 22 millió forintot lopott el kétdolláros érmékben.

A férfi az érméket először a zsebébe rejtette, majd a vécében átrakta acélhegyű csizmájába, amelyben végül átment a fémkereső kapun.

Olykor 150 dollárérmét is kicsempészett a létesítményből egyszerre. A pénzverde a történések után megváltoztatta biztonsági rendszerét.

William Bosia Grzeskowiak azt mondta: azután kezdett lopni, hogy összeveszett a főnökével, és mert élvezte a "kihívást".

A rendőrség százezer ausztrál dollárnyi vadonatúj érmét talált műanyag vödrökben és szatyrokban a férfi anyjának garázsában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Jelentős hitelválsággal néz szembe az amerikai lakásépítési szektor

Jelentős hitelválsággal néz szembe az amerikai lakásépítési szektor

Jelentős hitelválsággal néz szembe az amerikai lakásépítési szektor, miután a bankok drasztikusan csökkentették a lakásépítésre nyújtott hiteleket. A BankRegData elemzése szerint az idei második negyedévben 92 milliárd dollárra csökkent az egy-négy lakásos ingatlanok építésére nyújtott hitelkeret, ami 10%-os visszaesést jelent az előző év azonos időszakához képest - számolt be a Financial Times.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×