eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed

Jön a tevetejcsoki!

Hamarosan újfajta édesség kerül a boltok polcaira: a tevetejből készült csokoládé. Bár elsőként az Egyesült Arab Emirátusok lakói kóstolhatják meg az alacsony zsrtartalmú tevetejből készülő csemegét, minden bizonnyal Magyarországon sem kell túl sokat várniuk a kísérletező kedvű édesszájúaknak. A tevetejcsoki ugyanis osztrák találmány.

A tevetejből készült csokoládét az a Hochleitner csokoládékészítő cég fejlesztette ki, amely korábban már piacra dobott juhtejcsokoládét is. A bécsi központú cég legújabb különlegességéhez a tevetej és a pénz is az Egyesült Arab Emirátusokból jön, az utóbbi magától a királyi családtól.

A tevetej por formában érkezik Ausztriába, ahol elkészítik a nyers csokoládét. Majd az egész visszakerül a sivatag közepére egy csokoládégyárba, ahol a végső simításokat végzik.

Georg Hochleitner, a cég vezetője szerint a tevetej jó alternatívája a tehéntejnek, hiszen alacsonyabb a zsírtartalma és édesebb is.

Az új csokoládé, amely ősszel kerül az arab boltok polcaira, a sivatagi hűvös szél után az Al Nassma nevet kapta. Arról, hogy milyen néven kerül majd később az uniós üzletekbe, egyelőre nem érkeztek hírek.

Címlapról ajánljuk

Nagyon hízelgő dicséretet kapott Magyarország

Donald Trump erős országnak nevezte Magyarországot, amelyet egy erős vezető irányít - a republikánus amerikai elnökjelölt erről egy helyi idő szerint szombaton este sugárzott interjúban beszélt, amelyet a konzervatív médiaszemélyiség, Mark Levin készített.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×