eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Az LMP növelné a bölcsődei férőhelyek számát

Az LMP szerint csődöt mondott a kormány családpolitikája, amit az is bizonyít, hogy tavaly kevesebb gyermek született, mint egy évvel korábban.

Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki párt szóvivője szombati, budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: a családok nem kapják meg a kellő segítséget, tavaly például háromezer gyermek bölcsődei felvételét utasították el helyhiány miatt.

Szerinte a kormány nemhogy növelte volna, még csökkentette is a férőhelyek számát, tavaly ugyanis 1500-zal kevesebb volt ebből az országban, mint 2016-ban. Hozzátette: bár a kabinet fejlesztési programokról beszél, ezek sehol sem láthatóak.

Az LMP növelné a bölcsődei férőhelyek számát - ismertette -, és olyan családpolitikát követne, amely mindenkinek kellő segítséget nyújt, és nem csak keveseknek adna sokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Tízből négy uniós munkavállalót közvetlenül érint majd a zöld átállás

Tízből négy uniós munkavállalót közvetlenül érint majd a zöld átállás

A munkavállalók közel 40%-a az EU-ban jelenleg olyan szakmában dolgozik, amelyre a gazdaság zöld átállása közvetlen hatással lesz – derül ki az Eurofound elemzéséből. A szociális, foglalkoztatási és munkaügyi kérdésekkel foglalkozó uniós szervezet jelentése szerint majdnem minden tizedik jelenlegi munkavállalóról mondható el, hogy a zöld átállás hatására olyannyira fokozatosan átalakul a szakmája, hogy azzal egy új foglalkozás jön létre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×