eur:
398.98
usd:
364.71
bux:
74011.67
2024. október 9. szerda Dénes
Budapest, 2022. november 17. Kerékpárjával együtt utazó nő vált menetjegyet a főváros Keleti pályaudvarának egyik jegykiadó automatájánál. A digitális jegykiadó automaták révén jórészt megszűnt a sorban állás a MÁV Start Zrt. jegypénztárainál országszerte. Az épület Rochlitz Gyula és Feketeházy János tervei alapján épült eklektikus stílusban és 1884. augusztusa óta szolgálja a hazai és külhoni utazóközönséget. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Egymilliárdos újítás a MÁV-Volánnál

Újabb 110 darab közös jegykiadó automatát telepít a MÁV-Volán-csoport.

A program legújabb lépéseként a MÁV-Volán-csoport most 1,1 milliárd forint értékben 110 darab – a Volánbusz hálózatán 93, a HÉV-nél 11, a MÁV-Startnál pedig 6 darab – új jegykiadó automatát helyez üzembe az állomásokon, megállóhelyeken. A fejlesztéssel országszerte 658-ra nő az automaták száma – közölte a MÁV.

A 110 jegykiadó automatából év végéig várhatóan hetven kerül ki, 2025 első felében pedig a fennmaradó automatákát is üzembe helyezik a Volánbusz és a MÁV-START állomásain.

A beruházáson belül a Volánbusz állomásaira összesen 93 darabot telepítenek, amelyek közül 30 kizárólag bankkártyát fogad el, míg az összes többi most beszerzett automata készpénzes és bankkártyás fizetést egyaránt támogat.

A jegykiadó automatákban megvásárolhatók

  • a MÁV-Start, a MÁV–HÉV és a Volánbusz járataira szóló helyközi menetjegyek és helyjegyek,
  • a vármegye- illetve országbérletek, illetve ezek kedvezményes változatai,
  • a Vármegye24, illetve Magyarország24 napijegyek,
  • a Budapest bérletek és a BKK napijegy típusú jegyei is.

Az automatákból a HÉV-vonalak budapesti szakaszára érvényes vonaljegy típusú jegyek nem vásárolhatók meg – írják a közleményben.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.10. csütörtök, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Megjött a  jegyzőkönyv, mutatjuk a reakciókat

Megjött a jegyzőkönyv, mutatjuk a reakciókat

Tegnap a forint 402-ről 399 közelébe erősödött az euróval szemben, miután esett az olaj ára és elmaradt a várt kínai fiskális lazítás. A mai nap egyelőre felemásan alakul, az euró gyengélkedésének köszönhetően tovább tud erősödni a forint, a dollárral szemben azonban rosszul teljesít a hazai deviza. Megérkezett ma a Fed jegyzőkönyve, amiből kiderült, hogy a szeptemberi 50 bázispontos kamatvágás során nem volt teljes az egyetértés a döntéshozók között azzal kapcsolatban, hogy mennyire legyen agresszív a csökkentés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×