eur:
392.69
usd:
362.8
bux:
72118.78
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Facebook/Fejér vármegyei rendőrség

Sokan kerültek bajba a Velencei-tavon

A rendőrségnek több embert is ki kellett mentenie a viharos időben.

Vasárnap késő délelőtt a Velencei-tó Papkert-alja vízterületére riasztották a vízimentőket, ahol elsüllyedt egy budapesti pár vitorlás csónakja – közölte a Fejér vármegyei rendőrség. Mindkét bajbajutottat sértetlenül szállították a kikötőbe a szolgálati kisgéphajóval, majd kivontatták a vitorlást.

Egy óra sem telt el, és két úszót pillantottak meg a rendőrök az Öreg-tisztás elnevezésű vízterületen. Eltévedtek a nádasban, de őket is biztonságosan visszajuttatták a kempingbe, ahonnan indultak.

Később a vízirendőrök a Nagy-tisztás vízterületen észleltek az erős hullámzásban a parttól egyre beljebb sodródó három SUP-deszkást, akiket partra szállítottak, majd a Singer-nádas nádfalában rekedt vitorlás két utasának segítettek kijutni a kikötőbe.

A Velencei-tavon elsőfokú viharjelzés esetén percenként 45 felvillanás jelzi a veszélyt a viharjelzőn. Ebben az esetben a parttól számított 500 méteren belül szabad a vízbe menni. A másodfokú viharjelzés során percenként 90-szer látható a sárga fény felvillanása. Ez a gyors villogás azt is mutatja, hogy veszélyes és tilos a vízben tartózkodni.

Címlapról ajánljuk
Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

A Fidesz európai parlamenti képviselője reálisnak tartja, hogy a formálódó Patrióták Európáért pártszövetség a frakcióalapítás feltételeként előírt országszám dupláját, illetve a létszám négyszeresét is teljesítheti. Deutsch Tamás arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a frakció a jövő hét elején alakulhat meg, és szerinte az Európai Parlament harmadik vagy negyedik legnagyobb ereje lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Jön a hét legfontosabb adata a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb adata a tőzsdéken

Ma a piacokat elsőorban az amerikai munkanélküliség alakulása hozza lázba, erre heves csapkodások lehetnek a tőzsdéken, hiszen a Fed kamatdöntéseit nagyban a munkapiaci folyamatokra (is) alapozza. Az ázsiai tőzsdéken ma reggel kisebb esés látszott, Európában az óvatos optimizmus egyelőre a jellemző, miközben meredek bezuhanást láthatunk a kriptopiacon, nagyot esett többek között a bitcoin is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×