eur:
392.5
usd:
362.56
bux:
72003.53
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Unsplash.com

Nagy fordulat jön szerdán az időjárásban

Enyhül a szél, és kezd visszatérni a nyár.

Szerdán erőteljes gomolyfelhő-képződés és főként keleten sok fátyolfelhő mellett többórás napsütésre számíthatunk, de a keleti határ mentén kevesebbet süthet a nap. Az Alpokalján és a Salgótarján-Szeged vonalban néhol kialakulhatnak záporok, másutt nem valószínű csapadék.

Az északnyugati, északi szél kedden többfelé megerősödik, sőt a Dunántúl szélre érzékeny helyein viharos széllökések is lehetnek, késő délutántól azonban mérséklődik a légmozgás. Szerdán már döntően csak élénk lehet a szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 24 és 28 fok között várható.

Finnországtól Horvátországig húzódik az a hullámzó front, amely mentén egyrészt többfelé fordul elő csapadék, másrészt kettéosztja kontinensünk időjárását. A front előtt meleg levegő áramlik észak felé, így Észtországtól keletre is 32, 33, míg Ukrajna keleti részein 35, 36 fok körüli maximumokat mérnek.

A front mögött ugyanakkor lényegesen hűvösebb levegő érkezett Közép-Európa fölé.

Eközben Norvégia partjai mentén és az Északi-tenger felett is hidegfrontot figyelhetünk meg, de onnan csak kisebb mennyiségű esőről érkeztek jelentések. Az Ibériai-félszigeten és a mediterrán térség legnagyobb részén napos, száraz, meleg az idő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is tárgyal majd. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan, és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×