eur:
392.46
usd:
362.46
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Thérese Blanchet, az Európai Tanács főtitkára (j3) a kormány tagjai társaságában az Európai Unió Tanácsa soros magyar elnökségének első kormányülésén a Karmelita kolostorban 2024. július 3-án. Az asztalnál balról Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára (b2), Bíró Marcell, a miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadója (b3), Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (b4) és Nagy István agrárminiszter (b5), szemben középen Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára (b6) és Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter (b7), jobbról Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter (j6), Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter (j5), Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter (j4), Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j2) és Tuzson Bence igazságügyi miniszter (j).
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Fontos vendég a Karmelitában

Az Európai Tanács főtitkára részt vett a kormányülésen.

Orbán Viktor miniszterelnök szerda reggel a Karmelita kolostorban fogadta Thérese Blanchet-t, az Európai Tanács főtitkárát, aki részt vett az Európai Unió Tanácsa soros magyar elnökségének első kormányülésén - írta közleményében Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A főtitkár és a kormány tagjai a közös munkaülésen áttekintették a magyar elnökségi célkitűzéseket, egyeztettek az elvégzendő feladatokról és azok ütemezéséről.

Címlapról ajánljuk
Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Az Alkotmánybíróság pénteken hozott határozatában megsemmisítette a főpolgármester-választásról hozott kúriai döntést, így továbbra sem fejeződött be a Karácsony Gergely és Vitézy Dávid közötti versenyfutás Budapest vezetéséért. Az ügyben a Kúriának új eljárást kell lefolytatnia, és új döntést kell hoznia.

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×