eur:
394.46
usd:
367.55
bux:
69825.92
2024. június 18. kedd Arnold, Levente
Bank calculates the home loan rate
Nyitókép: krisanapong detraphiphat / Getty Images

Vége a szép időknek, újra drágultak a lakásbiztosítások

A biztosítók többsége kivezette a márciusi lakásbiztosítási kampányhoz kötött kedvezményeket.

Májusban átlagosan 49 700 forint volt a megkötött lakásbiztosítások átlagdíja, ami 14 százalékkal haladja meg a márciusi lakásbiztosítási kampány során közvetített szerződések átlagos díjszintjét, és gyakorlatilag megegyezik az előző év első felében tapasztalt értékkel - közölte az Insura.hu biztosításközvetítő.

A lakásbiztosítási kampányban összesen 285 ezer új szerződés született, emellett 176 ezer korábbi szerződést átdolgoztak, ez a mintegy 3,3 milliónyi hazai lakásbiztosítási állománynak közel 14 százalékát teszi ki.

Az Insura.hu 4500 online biztosítási szerződéssel rendelkező bevonásával végzett saját felmérése szerint a kampányban az ügyfelek 62 százaléka spórolni akart a váltással. Szempont volt az azonos díjon vásárolható magasabb szintű védelem vagy jelenlegi igények alapján teljesen testre szabható lakásbiztosítás is. Az ajándékok és egyéb kedvezmények csak 3 százalék esetében jelentettek motivációt a biztosításváltásnál.

A lakástulajdonosok többsége nem élt a lakásbiztosítási kampány által nyújtott lehetőséggel. A beérkező válaszok szerint 27 százalékuk nem találkozott olyan ajánlattal, amelyre szívesen váltott volna, 25 százalékuk pedig nem tartotta olyan fontosnak, hogy utánajárjon a lehetőségeknek. A kampányt övező aktív kommunikáció eredményeképpen csak 19 százalék nyilatkozott úgy, hogy nem is tudott a lehetőségről. A válaszadók 14 százaléka tervezte, hogy lépéseket tesz, de kifutott az időből, megfelelő segítség hiányára pedig 5 százalék hivatkozott.

Az átlagdíjak emelkedése ellenére továbbra is érdemes felülvizsgálni a meglévő lakásbiztosításokat, mert az ügyfelek többsége jelenleg is találhat a szerződésénél kedvezőbbet.

Váltásra a biztosítás megkötésének évfordulójakor van lehetőség, minősített fogyasztóbarát otthonbiztosításra ugyanakkor az évforduló előtt is válthat bárki, ha az új szerződését ugyanannál a biztosítónál köti meg - hívta fel a figyelmet a közleményben Kozma Gábor, az Insura.hu vezérigazgatója.

Az Insura független biztosításközvetítő 675 biztosításközvetítő partnerén keresztül 17 biztosító termékeit értékesíti. A társaság online összehasonlító kalkulátorok üzemeltetése mellett országos lefedettségűvé tette személyes közvetítői hálózatát is.

Címlapról ajánljuk
Kalas Vivien: Magyarország nem tudja megakadályozni Ursula von der Leyen újrajelölését

Kalas Vivien: Magyarország nem tudja megakadályozni Ursula von der Leyen újrajelölését

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense több konkrétumra számított a hétfői, nem hivatalos EU-csúcson, de így is biztos benne, hogy hamarosan döntés születik az uniós csúcsvezetők személyéről, csak két konfliktust még rendezni kell.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×