eur:
396.92
usd:
369.99
bux:
0
2024. június 14. péntek Vazul
Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Rálőttek a gólyára, keresik a tettest

Feljelentést tettek állatkínzás és természetkárosítás miatt.

Meglőttek egy gólyát Hajdúnánáson, összefogott a Hortobágyi Madárkórház és a helyi önkormányzat, hogy a lakosok segítségével megtalálják, ki bántotta a védett madarat. Másfél hete került be a gólya a madármentő állomásra. A szárnyát érte találat, meg kellett műteni. A Madárkórház állatorvosa szerint állatkínzás és természetkárosítás történt, ezért a Nemzeti Parkkal feljelentést tettek - írja az RTL.

A hajdúnánási zsákutcában az egyik lakó vette észre a furcsa szárnytartású madarat. Beterelte az udvarára, és hívta az állatmentőket.

A madárnak két csontja tört el, ezért fémszálakat ültettek be, így jól forr össze a sérülése. Megmentői azt hitték,hogy áramütés miatt törte össze magát, de később kiderült, hogy a védett madarat meglőtték: a szárnyából ugyanis egy lövedéket szedtek ki.

A helyi önkormányzat is segít a madármentőknek: azt kérik, hogy akinek bármi információja van a történtekről, jelentkezzen.

A címlapkép illusztráció

Címlapról ajánljuk
Labdarúgó-Eb: Németország most egységesen arra vár, hogy lesz-e újabb nyári mese

Labdarúgó-Eb: Németország most egységesen arra vár, hogy lesz-e újabb "nyári mese"

Kis túlzással több szó esik a 2006-os németországi labdarúgó-világbajnokságról, mint a pénteken kezdődő Európa-bajnokságról. Mindez nem az előkészületeknek róható fel, hanem sokkal inkább az országos hangulatnak, amely az európai futball legnagyobb szabású rendezvényét kíséri. Nem a szurkolók változtak meg, hanem Németország, Európa és a világ.

Vitézy Dávid: visszahívott Karácsony Gergely, és elnézést kért

Karácsony Gergely elnézést kért kiszivárgott mondataiért, miszerint lapáttal fogja agyonverni vetélytársát – közölte Vitézy Dávid Facebook-bejegyzésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.14. péntek, 18:00
Ch. Gáll András az Index főmunkatársa
Dénes Tamás az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 14. 06:52
×
×
×
×