eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Kézműves foglalkozás a nyári Erzsébet-táborok elindulása alkalmából tartott sajtótájékoztató után a zánkai Erzsébet Üdülőközpont és Táborban 2018. június 18-án.MTI Fotó: Bodnár Boglárka
Nyitókép: MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Hosszú lesz a tavaszi szünet, de már rövid az idő a táborok lefoglalására

Már 60-70 százalékos foglaltságon vannak a tavaszi táborok, ezért érdemes minél előbb kiválasztani a rövidebb időtartamú vagy ottalvós programokat – mondta az InfoRádióban Tóth Béla, a Táborfigyelő vezetője.

Tavaszi szünet az idén már 11 napos lesz, március 28-án kezdődik és április 8-án ér véget. Ez hosszabb lesz, mint amit az elmúlt esztendőkben tapasztaltunk – emlékeztetett a Táborfigyelő vezetője. Mint mondta, az iskolai szünetek átrendeződése azt eredményezte, hogy rövidebb lett a nyári szünet, és valamelyest hosszabb a tavaszi, illetve a téli. Tóth Béla szerint ez már lehetőséget ad arra, hogy a szülők tavasszal is hosszabb táborozásra küldjék a gyerekeket. Míg az elmúlt években jellemzően két-három napos minitáborok voltak csak télen és tavasszal, az idén már akár 11 napos ottalvós táborokból is lehet válogatni.

A szakember szerint a kínálat alkalmazkodott az új iskolai szüneti rendszerhez. Nagyon sok táborra lehet jelentkezni, és a témákat tekintve is nagyon széles a választék – hangsúlyozta Tóth Béla –, a rajzfilmes, a fejlesztő vagy a kézműves táborok mellett életvezetési és kalandtáborok is megtalálhatók a kínálatban. De lehet íjász, állatbarát vagy éppen állatkerti programokra is jelentkezni. A Táborfigyelő vezetője azt is üdvözlendőnek tartja, hogy a táborok már az összes iskolai korosztályt lefedik, vagyis 6-tól 18 éves korig mindenki találhat kedvére valót.

„Ami fontos, hogy eddig a szülők és a gyerekek is főleg a nyárra gondoltak, ha táborozásról esett szó. Most viszont már a tavaszi táborok közül is lehet válogatni” – hívta fel a figyelmet Tóth Béla. Viszont tavasszal azért szűkebb a kínálat, mint nyáron, ezért a szakember azt is hangsúlyozta, hogy érdemes mielőbb helyet foglalni.

„A jó hír az hogy még nem késtek el a szülők, mert jelenleg 60-70 százalékos foglaltságon állnak a táborok,

de azért nem árt sietni, mert gyorsan változhat a helyzet" – fogalmazott.

Tóth Béla a táborok árairól is beszélt. Az egyhetes táborok nagyjából 40 ezer forinttól kezdődnek, de ez attól is függ, hogy ottalvós vagy napközis rendezvényről van-e szó. „Előbbiek valamelyest drágábbak: nagyjából 50 ezer forinttól indulnak, és az áruk egészen a 120 ezer forintig is felmehet, attól függően, hogy milyen a téma, illetve mennyire hosszú a tábor” – mondta a Táborfigyelő vezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×