eur:
387
usd:
356.38
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál
A Gozsdu Udvar az erzsébetvárosi vigalmi negyedben a Király utcában 2018. február 18-ra virradó éjjel. Ezen a napon népszavazást tartanak arról, hogy a főváros VII. kerületében, az úgynevezett bulinegyedben található vendéglátóhelyek éjfél és reggel 6 óra között nyitva tarthassanak-e.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

86 migráns a budapesti bulinegyed egyik lakásában

A fővárosi rendőrök állampolgári bejelentés alapján ellenőriztek egy belvárosi ingatlant a hétfő délelőtti órákban.

Az ingatlanban 86 személyt találtak, 32 férfit, 14 nőt és 40 gyermeket, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni - írja a 24.hu a rendőrség alapján.

A rendőrök embercsempészés bűntett miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, az eljárás jelenleg is folyamatban vannak. A talált személyek közül

81 török, 1 iráni, 4 pedig afgán állampolgár.

A lap információi szerint a migránsokra a VII. kerületi Holló utcában találtak rá a hatóságok.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×