eur:
392.89
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Serdar Berdimuhamedow türkmén államfőt (b) a Karmelita kolostorban 2023. augusztus 20-án.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A türkmén államfő volt Orbán Viktor első vasárnapi vendége

Állami vezetők sorát fogadja a nemzeti ünnepen a kormányfő.

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap reggel a Karmelita kolostorban fogadta Serdar Berdimuhamedow türkmén államfőt, aki munkalátogatásra érkezett Budapestre - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-vel.

A találkozó kiemelt fontosságú Magyarország energiabiztonsága szempontjából, ugyanis Türkmenisztánnal olyan átfogó energetikai együttműködési megállapodásról folynak az egyeztetések, amelynek lényeges eleme, hogy a jövőbeli türkmén gázexport egyik célországa Magyarország legyen.

A tárgyaláson elhangzott: kétoldalú kapcsolatainkban még kiaknázatlan lehetőségek vannak az egészségügy, a gyógyszeripar, a mezőgazdaság, az élelmiszeripar, a vízügyek, az oktatás és a kultúra terén való együttműködésre is.

Türkmenisztán elnöke Magyarország nemzeti ünnepén gratulált és sok boldogságot kívánt a magyar népnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×