eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Forrás: Facebook/Gelencsér Ferenc

EP-választás: döntött a listavezetőjéről a Momentum

A párt jelenlegi két EP-képviselője kerül az első két helyre.

A Momentum Küldöttgyűlése a mai napon hivatalos döntést hozott arról, hogy Donáth Annát, a párt jelenlegi EP-képviselőjét jelöli a párt Európai Parlamenti listájának élére, akit Cseh Katalin EP-képviselő követ – írja közleményében az ellenzéki párt. Vagyis Momentum jelenlegi két EP-képviselője kerül az első két helyre a jövő évi választáson.

A választás tétje az is, hogy az ellenzék milyen formában, mely párt vagy pártok vezetésével fordul rá a 2026-os országgyűlési választásokra – írják.

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke a döntés kapcsán a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében úgy fogalmazott, ezzel

a Momentum a legnépszerűbb politikusokkal vág neki a jövő évi EP-választásoknak.

„Donáth Anna és Cseh Katalin 2019 óta hónapról hónapra bizonyítják, hogy rászolgáltak a választók bizalmára. Anna első európai parlamenti ciklusa alatt 800 millió eurónyi plusz támogatást harcolt ki a civileknek. Ez fontos eredmény, mert a hazai civil szervezetek ma erejükön felül teljesítenek, miután az állam kivonult számos közfeladat ellátásából. Ezek a szervezetek egyre több egészségügyi, szociális és oktatási feladatot látnak el, emiatt a munkájuk életbevágóan fontos szerepet tölt be a magyar társadalomban. Ugyancsak Annának köszönhető, hogy a kezdeményezésére felállt az európai szintű Pegasus-vizsgálóbizottság” – áll a posztban.

Az elnök azzal folytatja, hogy „az a jogállamiság mechanizmus sem jött volna létre Cseh Katalin és Donáth Anna nélkül. Katka ráadásul az egyetlen magyar EP-képviselő volt a tárgyalóasztal körül, ennek köszönhetően pedig megvédhetjük a magyaroknak járó EU-s pénzeket a korrupciótól és kikényszeríthetjük, hogy a kormány végre arra költse az uniós támogatásokat, amire szükség van: kórházakra, iskolákra és munkahelyekre. Katka amellett, hogy a magyar jogállam európai szintű védelmében vállalt oroszlánrészt, elérte, hogy az Európai Parlament az ő javaslatára mondja ki, uniós célnak kell lennie, hogy a városok közvetlenül is juthassanak uniós forrásokhoz. Helyben ugyanis sokkal inkább tisztában vannak az emberek valódi igényeivel. Egyértelmű, hogy az EU-s forrásoknak ez az egyik legjobb felhasználási módja.”

(Nyitóképünkön Cseh Katalin, Gelencsér Ferenc és Donáth Anna.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×