eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Közeledik egy hidegfront, esőre cseréli a napsütést - előrejelzés

Ezúttal nem hétvégére romlik el az idő. A hidegfront majd csak hétfőn érkezik.

Kettősség jellemzi kontinensünk időjárását. A kontinens nyugati országai fölött hullámzó frontrendszer húzódik, csapadék is többfelé előfordul, Dél-Norvégiából pedig kiadós mennyiségű esőt jelentettek. A frontrendszerrel együtt enyhe légtömeg érkezett, ezért jelenleg Franciaország és Spanyolország Európa legmelegebb térsége.

Ezzel szemben a középső és keleti tájakon elhelyezkedő magasnyomást kontinentális hideg levegő tölti ki, ezért jelentős az éjszakai lehűlés, és a csúcshőmérséklet is elmarad a nyugati partvidéken mért értékektől.

Magyarország időjárását szombat estig továbbra is anticiklonális hatás alakítja.

Napos idő várható, fátyolfelhőzet csak olykor szűrheti a napsütést. Csapadék nem lesz.

A déli, délkeleti szél az Észak-Dunántúlon élénk, Sopron, valamint a Fertő térségében pénteken helyenként erős lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 12 és 17 fok között valószínű.

A részleteket a szakember mondja el:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×