eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Pölöskei Gáborné, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke a köznevelési kerekasztal nyolcadik alkalommal tartott ülését követő sajtótájékoztatón az Emberi Erőforrások Minisztériumának Tükörtermében, Budapesten 2016. május 17-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Marjai János

Kormányálláspont: a gazdaságnak kell meghatároznia a felsőoktatás követelményeit

A Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szakképzésért felelős helyettes államtitkára pénteken Tatabányán beszélt erről.

Egy tudásalapú gazdaságban a felsőoktatás követelményeit elsősorban a gazdaság határozza meg – jelentette ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szakképzésért felelős helyettes államtitkára pénteken Tatabányán.

Pölöskei Gáborné az Edutus Egyetem megalakulásának harmincadik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen azt mondta: a magyar kormány célja, hogy a fiatalok legyenek a jövő győztesei, ezért folyamatosan ösztönzi a felsőoktatás minőségét és versenyképességét javító intézkedéseket.

A helyettes államtitkár jelezte: számtalan kapcsolódási pont van a szakképzés és a felsőoktatás között, az Edutus Egyetemmel a műszaki, a kereskedelem és marketing, a turizmus és vendéglátás, valamint a gazdálkodási és menedzsment szakokra bővítették a felsőoktatási együttműködési kört.

Némethné Gál Andrea rektor felidézte, hogy az egyetem jogelődje, a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája Magyarország egyik első magán felsőoktatási intézményeként kezdte meg működését 1992-ben Tatabányán.

Az intézmény 1998 óta Budapesten és Székelyudvarhelyen is folytat képzéseket, stratégiájának központi eleme a területi expanzió és a képzési portfólió kiszélesítése a felsőoktatás mellett a felnőttképzéssel.

A harminc évvel ezelőtt alapított főiskola – amelyet 2009-től az Edutus Zrt. tart fenn – 2011-ben összeolvadt a Harsányi János Főiskolával, majd egyetemi rangot kapott. Az intézményben most 1000 hallgató tanul, a felnőttképzésben résztvevők létszáma pedig 250.

Az Edutus Egyetem – a székelyudvarhelyi tagozaton túl – felnőttképzési intézményeket működtet Balatonfüreden, Bodrogkeresztúron, Tatán és Sümegen is.

Az ünnepi szenátusi ülésen az egyetem díszpolgári címét vehette át Pölöskei Gáborné, Gíber Mihály, az AGC Glas Hungary HR-igazgatója, Balla Attila, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. ügyvezető-helyettese és Bóka István, Balatonfüred polgármestere. Pro Universitate díjat kapott Illyés Ferenc, a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ vezetője.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×