eur:
394.59
usd:
365.76
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium évzáróján az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Kossuth laktanya alakulóterén Debrecenben 2022. június 15-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: nekünk is fel kell vérteznünk magunkat

Utasítást adott a haderő készenlétének fokozására a honvédelmi miniszter.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldalán kiemelte: "korábban soha nem tapasztalt biztonsági kihívások érnek most bennünket", mint például a szűnni nem akaró háború Magyarország közvetlen szomszédságában vagy az ország déli határait "ostromló erőszakos illegális migránsok".

Ezekre Európa-szerte mindenki reagál. Az Egyesült Királyság a haderő mobilizációját jelentette be, Szlovákia rendkívüli állapotot rendelt el, Lengyelország fokozza a készenlétet - sorolta Szalay-Bobrovniczky Kristóf, hozzáfűzve: "nekünk is fel kell vérteznünk magunkat".

Közölte: "békénk megvédése érdekében" arra utasította Ruszin-Szendi Romuluszt, a Magyar Honvédség parancsnokát, hogy készüljenek fel a haderő készenlétének fokozására.

Ez azt jelenti, hogy a katonák a következő hetekben, hónapokban többet, intenzívebben, nagyobb kötelékekben fognak gyakorlatozni az ország több pontján.

Felgyorsul a kiképzés, több tartalékost hívnak be

- mondta a miniszter.

"Mindezt családjaink, otthonaink védelme érdekében tesszük. Magyarország védelme a Magyar Honvédség feladata" - közölte.

"Egy korszerű, a kihívásokra azonnal és hatékonyan reagáló honvédség biztosítja, hogy nyugodtak legyenek a nappalaink, békések az éjszakáink" - fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf, kiemelve: "nekünk Magyarország biztonsága az első!".

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×